Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Poland

-

Netherlands
16 juni 15:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Ten Hag wars van United-ontslag: “Verneem aan alles…”

Foto: Ten Hag wars van United-ontslag: “Verneem aan alles…”

Het hoofd van Erik ten Hag ligt op het hakblok bij Manchester United, maar de Nederlander gaat ervan uit dat hij ook volgend seizoen nog aan het roer staat. Vele Engelse media reppen van een ontslag na de FA Cup-finale tegen Manchester City, maar Ten Hag zegt juist al met volgend seizoen bezig te zijn.

Ten Hag vreest niet voor United-ontslag

Manchester United eindigde dit seizoen op een teleurstellende achtste plaats in de Premier League en dat magere resultaat zou aanleiding zijn voor een ontslag van Ten Hag. In gesprek met Voetbal International geeft Ten Hag aan dat het verwachtingspatroon momenteel ook te hoog ligt bij de buitenwacht. “Manchester United is in 2013 voor de laatste keer kampioen geworden, elf jaar geleden, maar de verwachting is wel dat we elke wedstrijd winnen en wel even boven in de Premier League meespelen. Daar is deze club nog helemaal niet klaar voor. Wij zouden gaan bouwen.”

Volgens Ten Hag heeft United vorig seizoen daarin wel een goede stap gezet. “Maar dan nog zie je hoe groot United is en dat het nooit goed is. Binnen de club was iedereen tevreden, maar vanuit de buitenwereld klonken wel geluiden als: Je wint de Carabao Cup, je verliest de FA Cup-finale en je bent maar derde… Dan heb je geen realiteitsbesef. Selecties van andere clubs waren gewoon beter.”

Toch beseft Ten Hag dat de achtste plaats in de Premier League een slechte prestatie is. “Laat duidelijk zijn: het is ook gewoon slecht, het is gewoon bagger. Maar ondanks alles staan we wel gewoon in de FA Cup-finale. Meer zit er op dit moment ook gewoon niet in. Met al deze problemen, is dit het maximaal haalbare.”

Ten Hag bezig met volgend seizoen

United kreeg dit seizoen ook nog te maken met een overname van INEOS, maar voor een vertrek vreest Ten Hag niet direct, die zegt betrokken te zijn bij de nieuwe plannen. “Ik verneem dat ze alles willen veranderen maar met mij willen bouwen. Dat is tenminste hetgeen wat ze direct tegen mij zeggen en wat ze uitspreken.” Ten Hag zegt tegenover het weekblad dan ook al druk bezig te zijn met volgend seizoen. “Ik heb nog een contract voor een jaar en ben ook al druk met volgend seizoen. De analyse over dit seizoen, wat er komende zomer moet gebeuren, wat er in de selectie nodig is, en ook zaken als de voorbereiding. Maar op dit moment telt alleen de FA Cup-finale. Wat daarna gebeurt, weet ik niet. Alleen dat een vakantie ook goed voelt om de batterij weer even op te laden.”

Denk jij dat Ten Hag volgend seizoen nog manager is van Manchester United?

  • Ja, dat verwacht ik wel
  • Nee, dat verwacht ik niet
137+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie