‘Ten Hag-uitstel voor Ajax’

Foto: ‘Ten Hag-uitstel voor Ajax’

In een knotsgek spektakelstuk wist Manchester United zich ten koste van Liverpool te plaatsen voor de halve finales van de FA Cup. De Engelse media prijzen dan ook de vechtlust van de Mancunians en constateren dat Ten Hag nog niet is uitgespeeld bij de Engelse topclub.

Ten Hag krijg boost na overwinning Manchester United op Liverpool

United knokte zich tot twee keer toe terug van een achterstand tegen Liverpool en trok het duel diep in de blessuretijd nog naar zich toe (4-3). Volgens The Guardian was deze zege het zetje dat The Red Devils net nodig hadden. “Dit was de stoot adrenaline die United, Old Trafford en zijn periode als manager heel hard nodig hadden. Het pakte allemaal goed uit. De aanvallende wissels, waaronder het inbrengen van matchwinner Amad Diallo, de instructies van Ten Hag en de teamspirit, het betaalde zich uit.”

De krant stelt dat Ten Hag zichzelf meer lucht heeft verschaft met de overwinning op Liverpool. “Hun laatste kans om een prijs te pakken na weer een moeizaam seizoen, stond op het spel. En de toekomst van de manager misschien ook wel. United gaf alles voor beide.” Ook de BBC is van mening dat Ten Hag voorlopig nog niet voor zijn baan hoeft te vrezen. “Een nederlaag had het geloof dat Ten Hag niet de juiste man is om United vooruit te helpen alleen maar sterker gemaakt. Deze overwinning is misschien net genoeg om de beleidsbepalers op Old Trafford ervan te overtuigen dat Ten Hag hun man is. Dit was de grootste en meest spectaculaire zege van Ten Hag bij United en kan net het resultaat zijn dat hem een toekomst geeft op Old Trafford. De tijd zal het leren of deze belangrijke zege een gamechanger is voor Ten Hag.”

Ten Hag voedt optimisme voor grote successen United

Ook Sky Sports zag dat Ten Hag mogelijk toch de juiste man is om United terug te brengen naar de top. “Eindelijk is de ontwikkeling te zien waar al zo lang over is gesproken. Deze zege voedt het optimisme dat Ten Hag de man is die grote successen kan terugbrengen naar Old Trafford.” Een uitgemaakte zaak is dat nog niet helemaal volgens de sportzender, die stelt dat het halen van Champions League-voetbal mogelijk nog wel zwaarder mee gaat wegen dan het winnen van de FA Cup. In het toernooi zitten ook nog clubs van kaliber met Chelsea en Manchester City.

De berichten vanuit de Engelse media beteken voor Ajax minder nieuws, dat bij een langer aanblijven van Ten Hag op Old Trafford de Nederlander van het kandidatenlijstje kan schrappen. De Amsterdammers zijn op zoek naar een opvolger van John van ‘t Schip en hebben naar verluidt wel oren naar een terugkeer van Ten Hag.

Is Ten Hag ook volgend seizoen nog manager van Manchester United?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
676+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie