Ten Hag op scherp gezet: “Dat kan niet meer”

Foto: Ten Hag op scherp gezet: “Dat kan niet meer”

Sir Jim Ratcliffe wil van Manchester United weer de grootmacht maken die het voorheen was. In gesprek met het Belgische De Tijd geeft de Brit aan hoe hij denkt dat voor elkaar te krijgen. Duidelijk is dat Ratcliff United flink op de schop wil gooien.

Ratcliffe wil organisatie Manchester United omgooien en heeft boodschap voor Ten Hag

United-fans willen graag dat Ratcliffe fors gaat investeren in de selectie, maar de succesvol eigenaar van INEOS zegt eerst naar andere problemen te kijken. “We moeten kijken naar de organisatie van de club, want op dit moment zit die niet goed.” Volgens de Brit heeft dat ook consequenties voor Ten Hag. “Neem nu de trainer: die moet rechtstreeks rapporteren aan de CEO. Dat kan niet meer in een moderne voetbalorganisatie.”

De reorganisatie lijkt ondertussen al begonnen met de komst van Omar Berrada, die de functie van algemeen directeur gaat bekleden. Daarnaast moet Newcastle United-directeur Dan Ashworth de nieuwe sportief directeur worden en daarnaast staat ook Southampton-directeur Jason Wilcox op de lijst om het technische hart compleet te maken.

Volgens Ratcliffe is het uitermate belangrijk om de organisatie goed voor elkaar te hebben met de juiste mensen. “We moeten erop toezien dat de juiste mensen in de juiste functies belanden. Elke persoon in het management moet van wereldklasse zijn. En dan is het zaak een positieve, ondersteunende, vriendelijke en kwalitatieve omgeving te creëren. Die cultuur ontbrak voorheen. Alleen in zo’n omgeving kan je het beste uit sportmannen krijgen. Als dat lukt, volgen de resultaten automatisch. Dat is het plan en daar geloof ik in.”

Zit Ten Hag volgend seizoen ook nog bij United?

  • Ja, dat verwacht ik wel
  • Nee, dat verwacht ik niet
470+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie