Ten Hag laakt critici: “Dat was raar”

Foto: Ten Hag laakt critici: “Dat was raar”

Manchester United heeft zondag een benauwde overwinning geboekt op Aston Villa. Eén treffer bleek voldoende om de tegenstander uit Birmingham op de knieën te krijgen (1-0) en dus is manager Erik ten Hag een tevreden mens.

United-manager blij met zege op Aston Villa

Ten Hag vond United ‘heel goed’ spelen. “In de eerste helft waren we erg goed aan de bal, vonden we de vrije man op het middenveld. We waren vastberaden om te winnen, en dat hebben we gedaan”, aldus de oud-trainer van Ajax. “Het was een heel moeilijke wedstrijd tegen een zeer goed team. Aston Villa was al tien keer op rij ongeslagen. Dat vereist focus, organisatie en kwaliteit aan de bal, en dat hebben we getoond.”

United vergat uit te lopen naar 2-0, waardoor er ‘een lastig slot’ ontstond. Fataal bleek dat niet. Bruno Fernandes werd zodoende matchwinner. Ten Hag: “Een paar weken geleden werden er vraagtekens geplaatst bij zijn aanvoerderschap. Dat was raar, want hij is zo’n leider. Hij leidt door het voorbeeld te geven, hij verschaft het team zoveel energie en wilskracht. Als je wedstrijden en prijzen wil winnen, heb je zulke spelers nodig.”

Een deel van de United-aanhang bleef de eerste achttien minuten weg als statement tegen de familie Glazer. Ten Hag wil de fans hier niet op aanspreken. “We voelden dat de supporters achter ons stonden. We moeten ons richten op het behalen van succes, dat is wat de fans mogen en zullen verwachten.”

Wint Man Utd van Brighton?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Eens met Ten Hag?

  • Ja
  • Nee
181+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie