Ten Hag krijgt bij Manchester United plotselinge steun

Foto: Ten Hag krijgt bij Manchester United plotselinge steun

Sir Jim Ratcliffe heeft in gesprek met de BBC indirect zijn steun uitgesproken voor Erik ten Hag. Volgens de mede-eigenaar van Manchester United bewijzen de voorbije elf jaar hoe moeilijk het is om bij de Engelse topclub te werken.

Ten Hag krijgt openlijk steun

De Nederlandse hooftrainer maakte in 2022 de overstap van Ajax naar Manchester United. Waar hij in zijn eerste seizoen in de Premier League nog een aardige indruk maakte, heeft hij het dit voetbaljaar erg moeilijk en krijgt hij de nodige kritiek over zich heen. Volgens Ratcliffe is het echter te eenvoudig om Ten Hag van alles de schuld te geven.

“Ik denk niet dat het gepast is om over individuen binnen de organisatie te praten”, zo vertelt Ratcliffe. “Wat ik kan zeggen over de trainer, is dat als je kijkt naar de afgelopen elf jaar, dan heeft Manchester United een aardig aantal trainers gehad. Sommigen waren zeer capabel en al succesvol geweest, maar niemand is succesvol geweest bij Manchester United in die periode.”

“Dat laat mij zien dat er iets mis is met de werkomgeving”, merkt hij op. Manchester United heeft na de terugkeer van diverse spelers de stijgende lijn weer te pakken. Voor Ratcliffe is het zeker niet voldoende: hij wil met de club weer kampioen van Engeland worden. “Het elftal heeft de afgelopen maanden goed voetbal gespeeld, maar het is nog niet het niveau dat wij ambiëren.”

Lange termijn met Manchester United

Ratcliffe probeert daarom naar de lange termijn te kijken en verwacht dat er de komende transferperioden veel nodig is om een topteam samen te stellen waarmee Manchester United de strijd kan aangaan met de Engelse concurrentie. “Mijn focus ligt op de toekomst. Hoe ik deze omgeving kan veranderen, zodat we het beste uit de trainer naar boven halen en hij het beste uit zijn selectie.”

Verdient Ten Hag meer steun?

  • Ja, absoluut
  • Nee, ik vind van niet
376+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie