Ten Hag kan zich niet vinden in kritiek: “Spelers staan achter mij”

Foto: Ten Hag kan zich niet vinden in kritiek: “Spelers staan achter mij”

Dinsdag was het wat onrustig op Old Trafford. Manchester United weerde Manchester Evening News, ESPN, The Mirror en Sky Sports van het persmoment in de middag. Dit had alles te maken met berichtgeving van deze media, waarin ze beweerden dat de selectie ontevreden was over de behandeling van de gebande Jadon Sancho en dat het vertrouwen in Erik ten Hag broos was. Op de persconferentie blikte de manager vooruit op het Premier League-duel met Chelsea.

Manager weerlegt kritische noten

Hij kreeg de vraag of de spelersgroep nog achter hem staat. “O ja, daar ben ik zeker van. Dat zag je in de comeback tegen Brentford, de duels met Burnley en Fulham. Het team toonde karakter in die wedstrijden, een grote mate van vastberadenheid en veerkracht. Zonder eenheid kun je niet zo’n geweldig voetbal spelen”, aldus de Tukker.

Ten Hag ziet in waarom bepaalde spelers ongelukkig zijn. “Natuurlijk, in elk team zijn er spelers die niet spelen en niet zo blij zijn. Dat is niet anders dan normaal. Je moet wachten op je kans en die kan komen, maar er zijn geen problemen. Ik luister altijd naar mijn spelers en ik geef ze de kans om te praten. Een paar keer ging het gesprek anders, maar in het algemeen wil de meerderheid spelen zoals we nu spelen. Proactief, dynamisch en met lef.”

“Het gaat de goede kant op”

Ten Hag ziet zeker geen onrust. “Niet in de kleedkamer. Er zijn geruchten, maar daar laten we ons niet door afleiden. We zijn een pad ingeslagen en daar komt verandering bij kijken. Het gaat de goede kant op, we bouwen aan het team en ontwikkelen. Er zit progressie in, jonge spelers grijpen hun kans en je ziet hoe zij hun bijdrage kunnen leveren aan het Manchester United van de toekomst.”

Toch ziet ook het veldspel er geregeld niet heel fraai uit. “Spelers zijn geen robots, als je drie wedstrijden speelt in zes dagen kan de vermoeidheid toeslaan. Dat is geen excuus, maar je hebt er wel mee te maken”, besloot de voormalig Ajax-trainer.

Denk jij dat er onrust is binnen de selectie?

  • Ben er wel zeker van
  • Neuh, valt mee
47+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie