“Ten Hag is alsnog wel de gewezen man”

Foto: “Ten Hag is alsnog wel de gewezen man”

Manchester United heeft nog altijd geen definitieve beslissing genomen aangaande Erik ten Hag. Volgens verschillende media is zijn ontslag een kwestie van tijd, maar Marco van Basten zou dat niet begrijpen.

Marco van Basten steunt Manchester United-manager

Ten Hag leidde United zaterdag naar een 2-1 overwinning op Manchester City in de FA Cup-finale. In Rondo reageert Van Basten: “Het was geen goede wedstrijd, maar het is wel knap dat hij met zo’n beperkt team van City heeft weten te winnen. Ondanks weinig mogelijkheden met de spelers is hij toch in staat geweest om de FA Cup, wat heel belangrijk was, te winnen.”

“Daardoor spelen ze Europees voetbal”, aldus Van Basten. “Ik denk dat hij alsnog wel de gewezen man is om met Manchester United wél wat voor elkaar te boksen. Ik denk dat ze hem de tijd moeten geven. Ik weet vanuit Ajax dat het een goede trainer is. Bij FC Utrecht heeft hij het goed gedaan, en bij Go Ahead Eagles. Hij is wel iemand die kan bouwen, die een team sterker kan maken.”

Aankoopbeleid wel onder vuur

Van Basten benadrukt dat elke trainer afhankelijk is van zijn spelersmateriaal. “Maar je moet dan wel de mazzel hebben dat je een goede groep hebt. Hij heeft, en dat is wel een fout van hem”, aldus de oud-bondscoach. “Veel spelers gekocht voor veel geld, die niet goed hebben gepresteerd. Dat is het werk van een technisch directeur, hij heeft te veel hooi op zijn vork genomen.”

“Ik denk wel dat hij in staat is om Manchester op een hoger plan te krijgen. En dat heeft tijd nodig”, weet de topspits van weleer. “Zeker met zo’n jaar als dit, waarin ze zo vaak met een andere samenstelling hebben moeten spelen. Dan kun je wel zeggen dat hij daar zelf voor moet zorgen, maar er waren gewoon veel blessures. Dat moet je denk ik wel in ogenschouw nemen.”

Moet Ten Hag blijven zitten?

  • Ja
  • Nee
935+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie