“Ten Hag en Lijnders zijn iedere realiteitszin verloren”

Foto: “Ten Hag en Lijnders zijn iedere realiteitszin verloren”

Wim Kieft heeft stevig uitgehaald naar Erik ten Hag en Pepijn Lijnders. De voetbalanalist spreekt schande van recente interviews van de Nederlandse trainers.

Wim Kieft haalt uit naar Erik ten Hag en Pepijn Lijnders

In zijn wekelijkse column voor De Telegraaf schrijft Kieft: “Treurig en vermakelijk tegelijk zoals ons Nederlands trainerskorps in de Premier League zich dezer dagen na het seizoen denkt te moeten presenteren. Erik ten Hag, die in een moment van misplaatste euforie in Voetbal International eens even flink met iedereen afrekent. En Pepijn Lijnders, die iedereen onder zijn neus wil wrijven dat het niet alleen Jürgen Klopp is geweest die Liverpool heeft teruggebracht aan de top, maar dat ze daar toch echt samen verantwoordelijk voor waren: Pepijn en Jürgen.”

Kieft erkent dat Ten Hag de FA Cup heeft gewonnen, maar voegt de oud-international daar meteen aan toe: “Een prijs die in geen enkele verhouding staat tot het winnen van bijvoorbeeld de Champions League. Om daar dan ook zo overspannen over te doen… Hij is met Manchester United als achtste geëindigd in de Premier League, de slechtste klassering van de club ooit sinds de invoering van de Premier League. Terwijl Lijnders de enige keer dat hij op eigen benen stond in de Eerste Divisie bij NEC na een half jaar roemloos werd ontslagen als hoofdtrainer.”

Geleuter

“Dit duo denkt even zijn gelijk te moeten halen waarbij ze iedere realiteitszin uit het oog zijn verloren”, sneert Kieft. “Volgens Ten Hag staat het project Manchester United nog op de rails. Maar hij vergeet dat hij bij de grootste club van Engeland werkt. Daar moet je presteren en kom je niet weg met geleuter over blessures, over het winnen van twee troostprijzen of een ingezet proces. Hij heeft bijna 500 miljoen euro gespendeerd en desondanks niet geleverd. Dan kan je beter je mond houden in plaats van journalisten en analisten als Gary Lineker en Alan Shearer onderuit de zak te geven en te zeggen dat ze er niets van begrijpen.”

Eens met Kieft?

  • Ja
  • Nee
307+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie