‘Ten Hag-dreun voor Slot’

Foto: ‘Ten Hag-dreun voor Slot’

Hugo Borst vindt dat Erik ten Hag zich laatdunkend heeft uitgelaten over Arne Slot. De columnist is van mening dat Ten Hag, die afgelopen weekend nog met Manchester United ten koste van Manchester City de FA Cup wist te winnen, zelf weinig heeft gepresteerd in Engeland en het recht niet heeft om denigrerend te doen in de richting van Slot.

Borst hekelt Ten Hag-uitspraken over Slot en Feyenoord

Ten Hag eindigde met United op de achtste plaats in de Premier League. De slechtste klassering ooit in de Premier League voor de Mancunians. “Het is beschamend voor een club met zo’n enorm budget”, stelt Borst in zijn column voor het Algemeen Dagblad.

De voetbaljournalist vindt het zwak dat Ten Hag altijd maar loopt te klagen over een waslijst aan blessures, want volgens Borst mag dat geen excuus zijn in de topsport. Borst belicht vervolgens ‘een nare kant’ van Ten Hag. “Er openbaart zich een eigenschap die Ten Hag echt zou moeten onderdrukken. Hij zei in Voetbal International dat mensen overdreven lyrisch doen over Feyenoord, dat stabiel was, maar niet top.”

Borst bespeurt jaloezie bij Ten Hag

Volgens Borst zijn de uitspraken niet netjes tegenover Arne Slot, die deze zomer vertrekt naar Liverpool. “Ten Hag zegt over Slots overgang iets aardigs, maar ook: ‘Hij komt in een beter vaarwater terecht dan ik destijds toen ik vanuit Nederland naar Manchester United ging. Qua structuur in de club, qua balans in de selectie.’ Weer excuses. Een beetje jaloers.”

Borst stelt dat Ten Hag de situatie ook had kunnen omdraaien en juist meer lof had kunnen uitspreken voor de prestaties die Slot heeft geleverd bij Feyenoord. “Slot heeft Feyenoord drie keer opnieuw opgebouwd, dominant voetbal gespeeld en hoofdprijzen gewonnen. Dan had hij kunnen zeggen dat hij dat geweldig knap vindt.”

Wie is volgens jou de beste trainer?

  • Ten Hag
  • Slot
3614+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie