Ten Hag doet boekje open over ‘Overmars-gate’

Foto: Ten Hag doet boekje open over ‘Overmars-gate’

Erik ten Hag vindt het onbegrijpelijk hoe Ajax is omgegaan met Marc Overmars. Volgens de huidige oefenmeester is het wegsturen van de voormalig technisch directeur, die weg moest van vanwege grensoverschrijdend gedrag, een grote fout geweest van de Amsterdammers en is dat het begin geweest van de malaise waarin Ajax is terechtgekomen.

Ten Hag fileert Ajax om wegsturen Overmars

“Succes komt te voet en gaat te paard. Dat gaat zo snel. Waarbij veel terug te voeren is op het ontslag van Marc Overmars”, begint Ten Hag tegenover Voetbal International over de teloorgang van Ajax. “Het vertrek van hem was killing voor de club.”

Ten Hag begrijpt niks van hoe Ajax met Overmars is omgegaan. “Ik blijf erbij dat ik het schandalig vind wat ze Overmars hebben aangedaan. Vanuit clubperspectief was het ook zó dom hoe ze dat hebben aangevlogen, door hem direct voor de bus te gooien. Voor mij was dat toen al duidelijk, maar ik denk nu voor iedereen: Overmars was de cruciale en bindende factor in de clubleiding op voetbalvlak.”

Overmars onmisbaar voor Ajax

Overmars was volgens Ten Hag onmisbaar voor Ajax. “Hij bepaalde de voetballijn van Ajax. Zijn slimmigheid, zijn strategisch inzicht. Hij schreef geen letter op papier, maar zette alle lijnen uit. Toen hij wegviel, donderde dat allemaal in elkaar en werd het één grote anarchie in de organisatie.” Al zal de oefenmeester nog een belangrijke pion binnen de Ajax-organisatie. “Ook omdat Danny Blind lang was weggevallen. Want ook Blind was cruciaal voor Ajax. Samen met Overmars was dat op bestuurlijk vlak een koningskoppel. Met alle respect voor de opvolgers, maar dat was een heel ander niveau.”

Volgens Ten Hag was er vervolgens niemand meer die het overzicht kon houden en de lijn bij Ajax kon bewaken. “e paniek nam de overhand, met alle desastreuze gevolgen vandien. Technisch is het een grote chaos geworden. Op alle vlakken. Kijk bijvoorbeeld eens naar Jong Ajax dit seizoen, die zijn bijna onderaan geëindigd in de Eerste Divisie, dat zegt in mijn ogen altijd heel veel over de technische staat. En de eerste selectie, die is totaal uit balans. Het werd van kwaad tot erger.”

Zie jij Ten Hag en Overmars nog eens terugkeren bij Ajax?

  • Ja, beiden
  • Alleen Ten Hag
  • Alleen Overmars
  • Nee, beiden niet
392+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie