Ten Hag bijt terug na kritiek op werkwijze

Foto: Ten Hag bijt terug na kritiek op werkwijze

Erik ten Hag heeft op een persconferentie gereageerd op de kritiek dat zijn selectie te zwaar zou trainen. Bij United is de ziekenboeg al het hele seizoen goedgevuld. De oefenmeester legt uit hoe hij denkt dat dat komt.

Ten Hag over blessures Manchester United

Woensdag werd bekend dat Lisandro Martinez voor de derde keer dit seizoen uitvalt bij Manchester United, nadat hij net terug was van een blessure. Zijn afwezigheid vormt opnieuw een extra defensieve zorg voor Ten Hag, die tijdens zijn persconferentie voorafgaand aan het duel op Stamford Bridge klaagde over overbelasting.

“Onze spelers zijn overbelast en kunnen niet meer telkens op hetzelfde niveau presteren. We vragen al meer van onze topspelers dan mogelijk en trainen niet te hard”, zegt Ten Hag. De oefenmeester wijst het WK van 2022 aan als een van de oorzaken van de vele blessures. “Ik weet dat het nog steeds effect heeft, het enorme aantal wedstrijden in de afgelopen achttien maanden.”

Ook noemde Ten Hag het hebben van een groot aantal internationals als oorzaak. “Met sommige landen hebben we goede banden, dan kijken we samen naar de programma’s van de spelers. Maar er zijn ook landen die doen wat ze willen en dan heb je niets in te brengen”, zegt hij over de drukke agenda’s en de afgelopen interlandperiode.

Hoge eisen

Het feit dat Ten Hag met zo veel geblesseerden van doen heeft, frustreert hem. De oud-trainer van Ajax wil juist het beste uit zijn spelers halen. “Ik stel hoge eisen. Als we ons niet kwalificeren voor de Champions League, zou ik teleurgesteld zijn. Ik weet dat het heel moeilijk zal worden omdat we ons niet in een goede positie bevinden”, besluit hij. Manchester United gaat donderdagavond op bezoek bij Chelsea, waar ze zullen proberen een stap dichter bij CL-voetbal te komen.

Haalt United de CL?

  • Ja, wel.
  • Nee, dit seizoen niet.
206+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie