Te Kloese baalt van Kuip-dossier: “Is het laatste woord nog niet over gesproken”

Foto: Te Kloese baalt van Kuip-dossier: “Is het laatste woord nog niet over gesproken”

De relatie tussen Stadion Feijenoord en Feyenoord heeft een flinke knauw gekregen. Stadiondirecteur Lilian de Leeuw heeft zonder mededingen van Feyenoord een deal gesloten met de Gemeente Rotterdam om geen concerten meer te houden in De Kuip. Dat stoot tegen het zere been van algemeen directeur Dennis te Kloese.

Te Kloese hekelt besluit Stadion Feijenoord

Vanaf 2026 kunnen er geen concerten meer worden georganiseerd in De Kuip, maar daar tegenover staat een miljoenenbedrag dat Stadion Feijenoord voor die overeenkomst krijgt. Daardoor kan een grote schuld bij de Amerikaanse bank of deels worden opgelost en heeft de gemeente het voordeel dat het een stuk goedkoper huizen kan bouwen rondom het stadion gezien het dan niet meer aan strenge geluidsnormen hoeft te voldoen.

Feyenoord is momenteel huurder, maar heeft intentie om het stadion te kopen. Nu er straks geen concerten meer georganiseerd kunnen worden valt er ook een inkomstenbron weg. Te Kloese vertelt tegenover RTV Rijnmond te balen van de gang van zaken. “We zijn inderdaad erg ontstemd over het feit dat er mededelingen zijn gedaan over een aantal zaken die met de Gemeente zijn geregeld, waarbij wij als huurder van het stadion niet zijn betrokken.”

Volgens Te Kloese is daarmee het belang van Feyenoord genegeerd. “Wij menen dat we hierbij betrokken hadden moeten worden en ook een rol hadden kunnen spelen ten behoeve van Feyenoord en het belang van Feyenoord. Wat dat betreft is hier zeker nog niet het laatste woord over gesproken. Ik denk dat we hier eens goed voor moeten gaan zitten. We willen de feeststemming daardoor niet laten onderdrukken, maar het is wel duidelijk dat we hier ontstemd over zijn.”

Had Feyenoord bij deze deal betrokken moeten worden?

  • Ja, absoluut
  • Nee, niet nodig
153+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie