Supportersvereniging Ajax reageert: “Het is onrustig”

Foto: Supportersvereniging Ajax reageert: “Het is onrustig”

De Supportersvereniging Ajax noemt het staken van de Klassieker tegen Feyenoord als een “dieptepunt in de crisis” binnen de club. Dat meldt de Supportersvereniging op de website. “Het is op zijn zachtst gezegd onrustig bij de club.”

Supportersvereniging Ajax reageert op staken Klassieker

Om direct duidelijk te zijn voor iedereen: wangedrag keuren we te allen tijde af, ook nu”, valt er te lezen. “Ondanks dat we begrijpen dat de huidige situatie emoties met zich meebrengt, moeten we als supporters altijd achter de spelers blijven staan. Het staken van de Klassieker zien we dan ook als een dieptepunt in de crisis binnen onze club. Supporters moeten zich blijven gedragen, ondanks alle emotie”, meldt SV Ajax.

“De huidige situatie vraagt om snelle oplossingen, om de gespannen situatie bij de supporters tot rust te brengen. We vragen de beleidsmakers en diegene die daar controle op moeten uitvoeren hun verantwoordelijkheid te nemen”, schrijft de supportersvereniging verder.

Misdragingen Ajax-supporters

Ajax keek na een klein uur tegen een achterstand van 3-0 aan toen de wedstrijd definitief werd gestaakt. Scheidsrechter Serdar Gözübüyük had even daarvoor beide ploegen voor de tweede keer naar de kleedkamers gestuurd omdat er opnieuw vuurwerk op het veld werd gegooid. Ook lag het spel al even stil omdat er een drinkbeker op het veld lag.

Moet de supportersvereniging optreden tegen zijn eigen supporters?

  • Ja, dat lijkt me wel!
  • Nee, dat is overdreven!
1085+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie