‘Irritante stoorzender bij Ajax’

Guus Hiddink heeft zich tijdens de topper tussen Ajax en PSV mateloos geïrriteerd aan het gedrag van Michael Valkanis, de assistent-trainer van John van ‘t Schip. Dat vertelde de oud-trainer maandagavond in het Ziggo Sport-programma Rondo. Hiddink vond de Griek een onnodig drukke indruk maken langs de lijn.

Drukke Valkanis

Hiddink had zaterdagavond een plaats op de eretribune van de Johan Cruijf ArenA en kon daardoor goed de dug-out van Ajax en zijn stafleden zien. “Van ‘t Schip stond lekker aan de lijn. Relatief relaxed of gespannen, dat maakt niet uit. Maar in de eerste helft kwam zijn assistent in totaal zes keer naar hem toegelopen”, vertelde Hiddink verontwaardigd aan tafel bij het praatprogramma.

De oud-bondscoach legde vervolgens uit hoe Valkanis in woord en gebaar communiceerde met Van ‘t Schip. “Dat gebeurde in de eerste helft zes keer en in de tweede helft ook zes keer. Ik vind dat helemaal niks! John is dan nog lief, want normaal gesproken zeg je: ga jij even zitten. Ik dacht: wat doet die man toch steeds?

Het duel tussen Ajax en PSV eindigde uiteindelijk in een 1-1 gelijkspel. Ajax nam in d eerste helft de leiding door een doelpunt van Steven Berghuis, na goed voorbereidend werk van Brian Brobbey. PSV kwam voor rust na een vlot lopende aanval op 1-1 via een doelpunt van topscorer Luuk de Jong, waarmee direct ook de eindstand werd bepaald.

Is Valkanis wel een geschikte assistent voor Van ‘t Schip?