STEM op de LINKSBUITEN | SN Team van het Seizoen

Foto: STEM op de LINKSBUITEN | SN Team van het Seizoen

De stembussen zijn officieel geopend voor het SoccerNews.nl Team van het Seizoen 2022-2023. Tot slot kijken we naar de linksbuiten. Wie van de volgende vier linksbuitens was afgelopen seizoen de beste linkervleugelflitser in de Eredivisie?

Linksbuiten SN Team van het Seizoen: Simons, Tadic, Karlsson of Saito?

Voor elke positie van het SN Team van het Seizoen hebben we op basis van statistieken en een flinke dosis subjectiviteit vier spelers geselecteerd. Je kan via dit artikel, maar ook via InstagramTikTokFacebookYouTube en Twitter jouw stem uitbrengen! Ga via deze link naar het overzichtsartikel van waaruit je op alle posities kan stemmen.

Xavi Simons (PSV)

Een 20-jarige aanvaller die in zijn eerste seizoen in de Eredivisie gelijk topscorer wordt. Nooit iemand deed wat Xavi Simons deed bij PSV dit jaar. Het toptalent dat overkwam van Paris Saint-Germain overtrof alle verwachtingen en lijkt nu alweer op weg naar een volgende topclub. Simons speelde bij PSV voornamelijk linksbuiten en kwam tot liefst 19 doelpunten. Daarmee werd hij gedeeld topscorer (met de als spits genomineerde Anastasios Douvikas). Simons noteerde ook nog eens 9 assists. De man met de dreads groeide in korte tijd uit tot publiekslieveling en zag zijn waarde groeien tot liefst 30 miljoen euro. PSG kan hem een stuk goedkoper halen en zou gek zijn als ze dat niet doen. De kans is groot dat de nieuwe ster van Oranje volgend seizoen weer in het buitenland speelt. Stem op hem, dan kan hij in ieder geval nog in het SN Team van het Seizoen spelen.

Dusan Tadic (Ajax)

In het slechte seizoen van Ajax kreeg aanvoerder Dusan Tadic veel shit over zich heen. Toch staat hij bij veel statistiekenlijstjes in de top. Zo is er niemand die meer kansen creëert dan de Servische aanvaller. Tadic blijft op 34-jarige leeftijd nog steeds uiterst effectief en was betrokken bij 29 doelpunten (11 treffers en 18 assists). Op Tadic kan je blijven bouwen en hij mag dan een stuk minder snel zijn dan vroeger, zijn gedachten zijn nog net zo snel. Hij weet al waar iemand staat voordat diegene daar gaat staan. Wij vinden dat de kritiek op het spel van Tadic nergens op slaat en bombarderen hem tot kandidaat voor het SN Team van het Seizoen. Eens? Stem dan op Tadic!

Jesper Karlsson (AZ)

Als Jesper Karlsson er niet bij was, dan zaten er minder supporters in het AFAS Stadion. AZ heeft met de Zweedse linksbuiten een pareltje lopen waar de mensen voor naar het stadion komen. In samenspel met Milos Kerkez was de linkerkant van AZ misschien wel de beste van Nederland (of Europa!?). Door blessures speelde hij niet altijd, maar als Karlsson er was dan kon je de bal gerust aan hem geven. De Zweed deed er altijd iets leuks mee. Uiteindelijk resulteerde dat in 9 doelpunten, 4 assists en héél veel opwindende momenten. Helaas kon Karlsson met AZ niet meedoen om de prijzen in de Eredivisie. Krijgt hij alsnog een prijs met een uitverkiezing tot linksbuiten van het SN Team van het Seizoen?

Koki Saito (Sparta)

We sluiten het laatste stemformulier met Koki Saito. Weer een speler van het uitblinkende Sparta. Saito (21) wordt qua invloed al vergeleken met ster-Japanner Shinji Ono (ex-Feyenoord). De Japanse linksbuiten was dit seizoen goed voor 7 doelpunten en 5 assists. Hij is snel, handig en een lust voor het oog. Het kan niet anders of hij gaat een grote stap maken. Helaas voor Sparta en de Eredivisie is hij gehuurd van Lommel (onderdeel van de City Group). Kans is groot dat we hem in Nederland dus niet meer terug gaan zien. Zonde. Want het wordt ook wel tijd dat Ono een opvolger krijgt. Saito kan het de concurrentie op linksback weleens heel lastig maken. Ga jij voor deze outsider?

SN Team van het Seizoen: wie moet de linksbuiten worden?

  • Xavi Simons (PSV)
  • Dusan Tadic (Ajax)
  • Jesper Karlsson (AZ)
  • Koki Saito (Sparta)
1466+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

12:00
0+
‘Supporters’-FLAUWEKUL, valkuil voor PSV en plan bij Ajax? | Twee Viertje met Aad #54
11:48
17+
‘Ajax wil wederom shoppen bij Antwerp’
11:23
36+
‘De KNVB heeft met holle woorden gestrooid’
10:56
13+
AC Monza trekt Argentijnse wereldkampioen aan
10:41
17+
‘Brighton blijft zicht richten op de Spaanse markt’
10:27
25+
Noppert kijkt kritisch naar zichzelf: ‘Het is Noppert-onwaardig’
10:00
456+
Steijn heeft zich bij Ajax ongeloofwaardig gemaakt
09:56
156+
‘Talenten bij PSV en Ajax kloppen op de deur’
09:32
218+
‘Middelmaat is niet meer genoeg dankzij Slot’
09:15
109+
‘Slot niet bezig met aantal doelpunten’
08:51
74+
‘Samenwerkingen moeten gemis De Jong oplossen bij Oranje’
08:29
198+
‘Henk de Jong genezen met hulp van voetbalfans’
23:45
948+
‘Aanstelling Van Praag stuit binnen Ajax op kritiek’
23:29
84+
Cocu vergelijkt NEC-Vitesse met El Clásico
23:13
824+
“Slot ging bij Feyenoord ook wel weer erg ver”
22:56
221+
Nachtmerrie Sergio Ramos komt uit bij weerzien Barcelona
22:38
105+
Malen belangrijk in knappe zege Borussia Dortmund
22:20
105+
Koploper Roda JC speelt gelijk, pijnlijke nederlaag FC Groningen
21:43
280+
Barcelona-bestuur woedend over houding Sevilla
21:31
215+
Babel transfervrij na vertrek uit Turkije
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie