Steijn verloor steun bij Ajax-spelers: “Een bepaald deel”

Foto: Steijn verloor steun bij Ajax-spelers: “Een bepaald deel”

Maurice Steijn heeft besloten om een boekje open te doen over zijn vertrek bij Ajax. Na zijn recente interview met De Telegraaf verscheen de Haagse trainer zondagavond in het RTL-programma Casa di Beau.

Hagenaar doet boekje open

Steijn verraste vriend en vijand door in de zomer van Sparta Rotterdam over te stappen naar Ajax. In oktober besloot de oefenmeester echter op te stappen vanwege de tegenvallende resultaten en het ontbreken van de chemie met de spelersgroep. Toch kijkt hij trots terug op dit avontuur. “Het is misgelopen in de samenwerking, maar ik heb met heel veel mensen wel heel geweldig kunnen samenwerken bij Ajax.”

Volgens Steijn ging het vooral fout in de communicatie met Sven Mislintat. De Duitser haalde hem binnen, maar de directeur voetbalzaken van Ajax en de Hagenaar ontwikkelden geen klik. “Met de man waarmee de samenwerking het belangrijkst was, daarmee is het niet goed gegaan. Er was wel een aantal momenten waarop het niet goed ging en ik toch het gevoel had: ‘je raakt de groep een beetje kwijt’, met name een bepaald deel van de spelersgroep.”

Zelf opgestapt

Vooral de 4-3 nederlaag in Utrecht kwam keihard aan. “Die wedstrijd verliep bizar, toen heb ik ‘s avonds en ‘s nachts met mijn vrouw gezeten en die nacht heb ik dat besloten.” Ajax wilde hem nadien eigenlijk nog aan boord houden. “Ik heb eigenlijk zelf aangegeven dat ik er geen fiducie meer in had. Toen kwamen we met zijn allen tot de conclusie, ook Ajax, dat ze zeiden: ‘Als je er zelf de twijfel ook hebt, dan kunnen we beter stoppen’.”

Steijn benadrukt dat dit geen makkelijke keuze betrof. “Dat was niet leuk, want je gaat natuurlijk wel weg bij de grootste club van Nederland.”

Krijgt hij in de toekomst nog een tweede kans op dit niveau?

  • Ja
  • Nee
405+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie