Turbulente Ajax-periode voor Steijn: “Mislintat was woedend”

Foto: Turbulente Ajax-periode voor Steijn: “Mislintat was woedend”

Maurice Steijn heeft in De Telegraaf uitleg gegeven over zijn uitspraken na het duel met Fortuna Sittard (0-0). De oefenmeester sprak aan het begin van het seizoen zijn twijfels uit over de aankopen van Sven Mislintat.

Ruzie tussen Steijn en Mislintat

Nadat Ajax doelpuntloos had gelijkgespeeld tegen Fortuna Sittard, ging Steijn op de persconferentie behoorlijk los over de aankopen. Volgens hem kon hij alleen met Josip Sutalo leven. Achter zijn aanval zat meer, zo vertelt hij in het interview: “Voor de wedstrijd zag ik dat Mislintat de Nederlanders links liet liggen en zich alleen bekommerde om de aankopen. Dat voelde voor mij niet goed.”

“En voor de Nederlandse spelers evenmin. Na die wedstrijd twijfelde ik voor het eerst of ik moest doorgaan bij Ajax.” Zijn woorden vielen niet goed bij de Duitser. “Mislintat was woedend.” Toen Steijn na de interlandperiode aan zijn spelersgroep vroeg wat deze ervan vond, stelden volgens Steijn meerdere jongens dat ze de uitspraken niet hadden meegekregen.

Samenwerking met spelersgroep van Ajax

De Amsterdammers besloten om eind september Mislintat de laan uit te sturen, waarmee Steijn weer wat lucht kreeg. Achter de schermen ontving hij ondertussen veel steun van Louis van Gaal, die als adviseur van de raad van commissarissen was aangetreden. Het lukte Steijn echter niet meer om de zaken op de rit te krijgen.

“De klik met de spelersgroep, vooral met de aankopen, was er niet. Ondanks alle persoonlijke gesprekken die ik met alle spelers heb gevoerd: bij Ajax, in hotels, zelfs tijdens vliegreizen. En altijd met een assistent erbij. Toch bleef het in wedstrijden fout gaan. Na de nederlaag tegen AZ, op 8 oktober, kwam voor mij de tweede keer een moment van twijfel.”

Konden de uitspraken van Steijn na Fortuna-uit door de beugel?

  • Ja, absoluut
  • Nee, ik vind van niet
354+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie