Steijn geloofde in Ajax-titel: ‘Hadden om hoofdprijzen gespeeld’

Foto: Steijn geloofde in Ajax-titel: ‘Hadden om hoofdprijzen gespeeld’

Maurice Steijn heeft nog altijd het gevoel dat hij dit seizoen met Ajax om de prijzen had kunnen spelen. Volgens de hoofdtrainer is er echter onvoldoende naar zijn wensen geluisterd, zo vertelt hij in De Telegraaf.

Grote teleurstelling in Ajax-periode

Toen de hoofdtrainer aan het begin van de zomer werd aangesteld als opvolger van John Heitinga, had hij het geloof dat hij samen met Sven Mislintat een kampioensteam kon formeren. Al snel werd hem echter duidelijk dat de Duitser niet bepaald naar zijn adviezen luisterde en voornamelijk zijn eigen gang ging, tot onvrede van Steijn.

Het resulteerde erin dat eind september eerst Mislintat het veld moest ruimen, waarna Steijn in oktober vertrok. De oefenmeester had niet langer het gevoel dat hij het team weer op de rit kon krijgen. Na 16 speelronden staat Ajax vijfde in de Eredivisie en vraagt hij zichzelf vaak af wat er was gebeurd als hij wél was aangebleven.

“Regelmatig kom je toch in de ‘wat-als-modus’. Je ziet die gemakkelijke reeks en dat het elftal niet veel verschilt met het team onder mijn leiding. Maar ach, het is wat het is”, oordeelt Steijn. “Voor Ajax ben ik blij dat ze zo’n goede reeks hebben neergezet. Echt, ik gun Ajax en de supporters, die me tot FC Utrecht-uit steunden, het allerbeste. Het blijft een geweldige club.”

Steijn wilde voor de prijzen spelen

Steijn sluit niet uit dat hij ooit weer bij een topclub terechtkomt. “Hoewel het bij Ajax nooit een eerlijke kans is geweest, zal de toekomst dat uitwijzen. Daartegenover staat dat ik ook weet dat we met een Ajax-elftal zoals ik voor ogen had met PSV en Feyenoord om de hoofdprijzen hadden gespeeld. Mits gesteund door een algemeen directeur en directeur voetbalzaken.”

Was Steijn goed genoeg voor Ajax?

  • Ja, ik vind van wel
  • Nee, zeker niet
347+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie