Stadion Feijenoord mag miljoenen bijschrijven na besluit van gemeente

Foto: Stadion Feijenoord mag miljoenen bijschrijven na besluit van gemeente

Vanaf 2026 zullen er geen popconcerten meer plaatsvinden in Stadion Feijenoord. De gemeente plant de bouw van woningen rondom de Kuip, en dit proces wordt aanzienlijk vereenvoudigd door het stopzetten van concerten in het stadion. Als tegemoetkoming ontvangt het stadion een flinke financiële bijdrage van de gemeente.

Geen concerten meer in en rondom de Kuip

De overeenkomst tussen de gemeente en Stadion Feijenoord is deels gemotiveerd door de bouwplannen van de gemeente rondom de Kuip. Als er in de toekomst nog concerten zouden plaatsvinden in het stadion, zou dit resulteren in verplichte, kostbare geluidsisolatie voor de nabijgelegen woningen. Daarom zullen de geluidseisen in de nieuwe milieuvergunning zodanig worden aangepast dat concerten vanaf 2026 niet langer mogelijk zijn.

“Natuurlijk is het niet meer kunnen faciliteren van popconcerten jammer”, zegt stadiondirecteur Lilian de Leeuw nu in een schriftelijke toelichting. “Veel mensen hebben geweldige herinneringen aan een concert in de Kuip. Maar de Kuip neemt hierin haar maatschappelijke verantwoordelijkheid, ook vanuit het idee een goede buur te zijn.”

Hoe veel geld de gemeente betaalt, wil De Leeuw niet zeggen. Wel is duidelijk dat het om een miljoenenbedrag gaat. “Het gaat om een eenmalige compensatie voor de inkomsten die de Kuip misloopt door de uitval van grote concerten”, zegt De Leeuw. “Met de nieuwe afspraken en de eenmalige compensatie zorgen we nu voor een toekomstbestendige, gezonde bedrijfsvoering en blijven we voor Feyenoord, ook financieel, een solide thuisbasis.”

Concerten in De Kuip

In het verleden traden er verschillende wereldsteren op in het stadion van Feyenoord. Michael Jackson kwam langs, The Rolling Stones speelden er en ook U2 was te horen in de Kuip. De laatste concerten vonden plaats in 2019. Toen bezochten Rammstein en Marco Borsato de havenstad.

Heb jij wel eens een concert in de Kuip gezien?

  • Ik wel.
  • Ik niet.
188+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie