Spanjaarden verbaasd over Frenkie de Jong: ‘Helemáál niet’

Foto: Spanjaarden verbaasd over Frenkie de Jong: ‘Helemáál niet’

Frenkie de Jong was lange tijd geblesseerd (een enkelblessure), maar is inmiddels weer topfit én maakte vanmiddag zijn rentree bij FC Barcelona. Dat speelde teleurstellend gelijk tegen Rayo Vallecano (1-1), maar aan de international van het Nederlands elftal lag dat zéker niet.

Spaanse media gaan los over Frenkie de Jong

Het dagblad MARCA deelt een zesje uit aan De Jong als rapportcijfer, maar is eigenlijk meer dan positief: “Zijn lange periode van afwezigheid was niet te merken. Hij was overal op het veld. Hij bemoeide zich met de defensie, de opbouw en de eindfase. Veelzijdig. Essentieel. Fenomeen.”

AS laat een soortgelijk geluid horen: “De Nederlander is een van de hoekstenen van dit Barça. Hij domineerde de wedstrijd en had een monopolie op de bal, waarbij hij zich bewust was van de tekortkomingen van Oriol Romeu. In zijn eerste wedstrijd na zijn blessure was hij meer dan uitstekend. Toen Gündogan in de ploeg kwam, voelde hij zich comfortabeler.”

Ook bij SPORT keek men zijn ogen uit: “Los van een zeldzaam moment van balverlies dat duur had kunnen uitpakken, gaf de Nederlander direct een ander gezicht aan het middenveld van Barça in een veeleisende wedstrijd. Hij moet meer wedstrijdritme krijgen, maar Xavi liet hem negentig minuten staan en hij was de MVP.”

“We speelden niet goed”

Overigens vindt De Jong zelf dat het eigenlijk helemaal niet zo goed ging tegen Rayo: “We speelden niet goed. We haalden niet het niveau dat we kunnen halen. We moeten verbeteren, maar we hebben vertrouwen in het team. De vele blessures laten zich voelen, maar het seizoen is nog lang.”

Ben jij blij dat hij terug is?

  • Ik wel
  • Ik niet
1897+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie