Snoeiharde kritiek op gestopte Vandaag Inside-sponsor

Foto: Snoeiharde kritiek op gestopte Vandaag Inside-sponsor

Er klinkt snoeiharde kritiek op het besluit van hoofdsponsor TOTO om de samenwerking met Vandaag Inside stop te zetten. Meerdere prominenten vinden het gokbedrijf ‘buitengewoon hypocriet’.

Na een slippertje van Johan Derksen en zijn tafelgenoten kwam een golf aan kritiek los op Vandaag Inside. Verschillende sponsoren namen afscheid van de talkshow, waaronder TOTO. Volgens Özcan Akyol is dat besluit bijzonder triest te noemen.

“TOTO, hè?”, reageert Akyol in Jinek. “Dat is een bedrijf dat mensen aanmoedigt om te gaan gokken en dat straks met het WK in Qatar weer volop gaat zeggen: ‘Jongens, meedoen!’ We hebben het over slavenhandel, mensenhandel, etcetera. Hoe kun je nu als TOTO zijnde anderen moreel de maat gaan nemen als je zelf daar verantwoordelijk voor bent?”

Meer kritiek

John van den Heuvel reageerde in RTL Boulevard eveneens kritisch op TOTO. “Ik vind het buitengewoon hypocriet. Juist een partij die verdient aan het gokgedrag en de gokverslaving van mensen, die gaat dan plotseling de moraalridder uithangen. En dan zich terugtrekken op zo’n manier… Dat vind ik zwak. (…) Dat zijn twee gescheiden trajecten. Het is nu allemaal zo politiek correct.”

Harry Vermeegen trekt een soortgelijke conclusie in een online-video. “Wat denk je van die TOTO? Die TOTO! Die doen niks anders dan mensen verslaafd maken aan gokken! Nee, dat is in orde. Dat is allemaal volkomen goed. En dan ineens: ‘Nee, wij willen hier niks mee te maken hebben!’ Daar word je toch niet goed van? Jongens, hou nou toch in godsnaam op met je ‘kijk mij eens deugen en kijk mij eens in orde zijn’. Ik word daar heel, heel treurig van.”

TIP: Wedden op voetbalduels? Waag je gok via Circus en pak €250 bonus!

Eens?

  • Ja
  • Nee
745+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie