Sneijder over opmerkelijke Ajax-uitspraak Van der Meijde: ‘Als dat écht zo is…’

Foto: Sneijder over opmerkelijke Ajax-uitspraak Van der Meijde: ‘Als dat écht zo is…’

Andy van der Meijde is van mening dat de Ajax-spelers onvoldoende gemotiveerd waren voor de wedstrijd tegen PEC Zwolle. De afwezigheid van trainer John van ‘t Schip was daar volgens de oud-prof debet aan. Mochten de beweringen van Van der Meijde kloppen, dan zouden volgens Wesley Sneijder de Ajax-spelers zich kapot moeten schamen.

Motivatieproblemen bij Ajax-spelers

Michael Valkanis nam tegen Zwolle de honneurs waar en zag Ajax in de slotminuten nog een 2-1 voorsprong verspelen. “Weet je wat het is”, begint Van der Meijde bij Veronica Offside over het puntverlies van de Amsterdammers. “Sinds de komst van Van ‘t Schip is er een nieuwe emotie bij Ajax. Iedereen wil graag spelen. Vervolgens is de baas even weg en dan denken die gasten van: weet je…”, waarmee Van der Meijde stelt dat de Ajax-spelers wat minder gemotiveerd overkwamen.

Stil Ajax-publiek

Volgens Sneijder zit het probleem ergens anders. “Het is gewoon een gebrek aan kwaliteit.” Ook Wim Kieft kan zich daar in vinden. “Als ze hadden gewonnen, dan hadden ze er in de strijd om de derde plaats heel comfortabel voor gestaan.” Toch ziet Van der Meijde het anders. “Dan moet je toch nog wat meer geven? Het publiek was ook heel matig. Het was heel erg stil in de ArenA.” Dat laatste wekt geen verbazing bij Sneijder. “Andy, jij kent het Ajax-publiek als geen ander. De supporters zijn de laatste weken een beetje verwend. Dan doen ze dit. Je weet hoe het gaat. Als Ajax een resultaat boekt, wordt er weer een hoop verwacht. Als je dan thuis tegen PEC Zwolle voor vijftigduizend man speelt, dan wil je die wedstrijd toch met 5-0, 6-0 winnen? Ik kan me niet voorstellen dat de spelers denken: John van ‘t Schip is er niet, laten we een stapje minder doen vandaag.”

Toch denkt Van der Meijde dat de motivatie een stuk minder was, wat er bij Sneijder er totaal niet in kan. “Het komt uit jezelf, man. Als dat écht zo is, dan moeten de spelers zich kapot schamen. Het is hoe je het wendt of keert een gebrek aan kwaliteit. Als je kijkt naar de defensie van Ajax, dan is dat het. Ajax had gewoon vijf goals tegen moeten krijgen.”

Met wie ben jij het eens?

  • Van der Meijde
  • Sneijder
262+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie