Slot ziet groot pijnpunt bij Feyenoord

Foto: Slot ziet groot pijnpunt bij Feyenoord

Arne Slot erkent dat Feyenoord een lastiger jaar beleeft dan afgelopen seizoen. Met een verschil van 10 punten op koploper PSV is de landstitel ver weg. De oefenmeester vindt echter dat de club tevreden mag zijn over wat deze laat zien.

Weinig geluk voor Feyenoord

Na een teleurstellende beginfase hebben de Rotterdammers in de Nederlandse competitie de smaak te pakken. Het team van Slot kreeg het in de eerste 15 speelronden voor elkaar om 11 keer te winnen, tweemaal gelijk te spelen en tweemaal te verliezen. Het heeft echter de pech dat PSV vooralsnog alle duels met een zege afsloot.

Ook in de Champions League heeft het niet bepaald de wind mee. In een poule met Atlético Madrid, Lazio en Celtic haalde Feyenoord bijna elk duel een goed niveau, maar het zorgde voor slechts twee zeges. “We hebben qua puntenaantal een goed seizoen, en gaan voor het derde jaar op rij overwinteren in Europa”, zo is de trainer op de persconferentie positief.

Op twee terreinen ziet hij dat Feyenoord pech heeft. “We hebben een concurrent die alles wint, voor zover je dat nog een concurrent kan noemen. Daarnaast hebben we tot vanavond nooit het gelukje gehad. Dat begon meteen tegen Fortuna in de eerste speelronde, het is naar Enschede gegaan, het was bij Lazio zo. We hebben, vind ik, een goed seizoen, maar geen geweldig seizoen.”

Slot tevreden over spel van zijn team

Slot benadrukt echter dat Feyenoord trots mag zijn, zeker op de wijze waarop het in de Champions League heeft gespeeld. “We hebben Feyenoord op een geweldige manier gepresenteerd in Europa. Dat is niet beperkt gebleven tot Nederland, ook in Europa is het opgemerkt. We spelen om de mensen nog eens te laten zien wat we kunnen.”

Is Slot de beste Nederlandse trainer?

  • Ja, ik vind van wel
  • Nee, zeker niet
733+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie