Slot zet deur open voor megatransfer

Foto: Slot zet deur open voor megatransfer

Arne Slot sluit niet uit dat een speler à la Santiago Giménez deze maand nog vertrekt bij Feyenoord. De Rotterdamse club kan volgens de trainer niet zomaar ‘nee’ zeggen tegen een megabod.

Feyenoord-trainer sluit vertrek Giménez niet uit

“Ik zeg het altijd heel simpel: als het nu gaat om Santiago of over spelers die weinig spelen, je verplicht nooit spelers om te blijven”, zo opent Slot in gesprek met ESPN. De Feyenoord-trainer benadrukt dat hij hoopt dat de Mexicaan blijft. “Maar als de club daarvoor een megabedrag kan krijgen en de club gelooft dat het voor ons het beste is, en de speler vindt het ook… Dan kun je daarin wellicht vinden. Dat geldt ook voor de jongens die minder spelen.”

Er worden meer Feyenoord-spelers gelinkt aan een transfer. Slot: “Je wil het liefst dat ze allemaal blijven. Ze hebben allemaal hun waarde gehad. Of het nu Van den Belt, Dilrosun of Beelen is. Alleen een speler moet wel zijn rol kunnen accepteren. Die indruk heb ik bij alle drie de jongens. Als een speler bij mij komt en aangeeft wanneer deze rol blijft, dan kan ik me niet motiveren. Dan moet je een oplossing vinden. Dat is nog bij geen van allen gebeurd. Dus is mijn verwachting dat deze jongens zullen blijven. Maar ja, morgen kan de wereld er weer heel anders uitzien.”

Geen blokkade

Slot gaat een uitgaande transfer in principe niet blokkeren. “De club moet nog altijd heel veel geld verdienen om door te groeien om echt keuzes uit kracht te maken. Als er een bod komt wat niet te weigeren is voor ons, dan luistert Dennis (te Kloese, red.) daar naar. Maar dan moet het wel van dien aard zijn dat het niet te weigeren is, omdat we ook weten dat plek twee ook heel veel geld oplevert. Dus zal het een overweging zijn die je met elkaar maakt.”

“Dat Santiago niet voor een laag bedrag opgehaald kan worden, daar hoef ik niet voor te gaan liggen want dat zal Dennis ook niet doen. Wil iemand een megabedrag betalen, dan zal ik nog argumenten aangeven waarom we het niet moeten doen. Alleen dan heeft Dennis alle vrijheid om daar anders in te handelen”, aldus Slot.

Vertrekt Giménez deze maand al?

  • Ja
  • Nee
4331+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie