Slot reageert op Nijhuis: “Dat is een andere vraag”

Foto: Slot reageert op Nijhuis: “Dat is een andere vraag”

Feyenoord heeft de overwinning op Fortuna Sittard zondagmiddag over de streep getrokken (0-1). Trainer Arne Slot was niet geheel tevreden over het vertoonde veldspel, mede door toedoen van scheidsrechter Bas Nijhuis.

Feyenoord-trainer ziet moeizame zege in Sittard

In Sittard zorgde Nijhuis regelmatig voor verbazing met opmerkelijke beslissingen. “Het was vrij duidelijk wat we wel en niet konden doen. Of je daar dan tevreden mee bent is een andere vraag”, reageert Slot tegenover ESPN. “Net als die jongens had ik ook wel even een momentje, maar verder moeten wij ons focussen op waar je hier voor staat. Namelijk het verdedigen van al die lange ballen, al die inworpen en al die vrije trappen.”

Slot besloot niet nader in te gaan op de rol van Nijhuis. “Ik vond dat wij een moeilijke wedstrijd hebben gespeeld, door de manier waarop Fortuna ons bestreed. Daarom was ik wel heel tevreden over dat wij eigenlijk pas in de negentigste minuut het eerste dreigende schot tegen kregen. Dat is niet zo makkelijk als je de hele wedstrijd bestormd wordt met lange ballen.”

Makkelijke middag niet mogelijk

“Als mensen verwachtten dat wij hier geweldig zouden voetballen, dan heb je daar ook een tegenstander voor nodig. Dat is niet zo eenvoudig als zij voor deze speelwijze kiezen”, beaamt Slot. Wel zag hij voldoende kansen op meer treffers. “Dat is normaal gezien meer dan voldoende om meer dan één goal te maken. Maar voor ons dit seizoen is dat helaas niet zo.”

Het vizier van Feyenoord gaat nu naar de bekerfinale tegen NEC. Slot verwacht geen fysieke problemen. “Veel strompelende spelers die na de wedstrijd binnenkwamen, maar niet dusdanig dat ik verwacht dat ze er volgende week niet bij zijn. Met name mentaal wel lekker dat je deze wedstrijd over de streep trekt.”

Moet de KNVB Nijhuis aanpakken?

  • Ja
  • Nee
353+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie