Slot: “Na een nederlaag slaap ik opvallend genoeg beter dan na een overwinning”

Foto: Slot: “Na een nederlaag slaap ik opvallend genoeg beter dan na een overwinning”

Feyenoord-trainer Arne Slot ‘kan na een nederlaag opvallend genoeg beter slapen dan na een overwinning’. Dat vertelt hij in een interview met het Algemeen Dagblad.

Feyenoord-trainer ‘kan leven met verlies, als het speelplan maar klopte’

De coach legt uit: “Na een nederlaag ben ik vooral erg moe en val ik snel in slaap. Na een overwinning is er adrenaline, dan blijf ik wakker.” Slot noemt zichzelf dan ook ‘best een goede verliezer’. “Als ik verloren heb, kan ik daarmee leven. Als het speelplan dat ik samen met mijn staf heb uitgedacht klopte, spelers het goed hebben uitgevoerd en voldoende fanatiek zijn geweest, dan kan ik een nederlaag goed accepteren.”

“Denk aan de terugwedstrijd van vorig seizoen in de kwartfinale van de Europa League tegen AS Roma, waarin we heel dichtbij waren, maar één moment van klasse bij de tegenstander ons de das om deed”, vervolgt Slot. “Je verliest dan een wedstrijd op kwaliteit of pech en niet op basis van het speelplan of de inzet van de spelers. Doordat we er voor mijn gevoel alles aan hebben gedaan, kan ik daar dan uiteindelijk in berusten.”

Les leren

Verliezen is nooit leuk, maar biedt wel inzichten, stelt Slot. “Verlies geeft een trainer een bepaald gevoel, maar wat mij betreft een analyse ook. Voetbal wordt dan beoordeeld op het resultaat, terwijl ik als trainer mijn team beoordeel op de speelwijze, het speelplan en of ze fanatiek genoeg zijn geweest. Dat gaat niet alleen om Feyenoord, hoor, maar overal in het voetballen. Als je verliest, is per definitie zo’n beetje alles gewoon slecht.”

Slot is een goede verliezer

  • Eens
  • Oneens
59+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie