‘Slot moet Europese topclubs uit zijn hoofd zetten’

Foto: ‘Slot moet Europese topclubs uit zijn hoofd zetten’

Arne Slot staat naar verluidt in de belangstelling van diverse Europese topclubs. Als de oefenmeester het aan Robert Maaskant zou vragen, dan zou hij echter nog een tussenstap moeten nemen.

Razendsnelle ontwikkeling Slot bij Feyenoord

De hoofdtrainer van Feyenoord bouwde zijn trainersloopbaan langzaam op via PEC Zwolle, SC Cambuur en AZ. In 2021 vertrok hij naar Feyenoord, waarmee hij het zowel nationaal als internationaal al jarenlang uitstekend doet. De Conference League-finale in 2022 tegen AS Roma en het kampioenschap van afgelopen seizoen waren de hoogtepunten.

Het had weinig gescheeld, of Slot was in de zomer van 2023 vertrokken. Tottenham Hotspur zag hem namelijk als een van de kandidaten en probeerde hem los te weken, waarna Feyenoord hem wist te behouden. Aankomende zomer is het alsnog goed mogelijk dat hij naar een buitenlandse competitie zal vertrekken.

Maaskant ziet Brighton als ideale club

Maaskant zou het voor de loopbaan van Slot geen goede keuze vinden als hij direct naar Liverpool of FC Barcelona, clubs in de wandelgangen klinken, gaat. Bij TV Rijnmond vertelt Maaskant dat hij inschat dat dit voor Slot nog een te grote stap gaat zijn, waardoor de kans op falen heel groot is.

“Ik denk dat het niet reëel is om over de absolute top van de wereld te praten. Ik denk dat een club als Brighton veel logischer is. Slot heeft het inderdaad hartstikke goed gedaan met Feyenoord”, oordeelt Maaskant, die dit vervolgens in perspectief zet. “Internationale topclubs kijken vooral of je finales gewonnen hebt.”

Vertrekt Slot na het seizoen bij Feyenoord?

  • Ja, ik verwacht het wel
  • Nee, ik denk het niet
424+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie