Slot geeft duidelijkheid: “Anders een optie”

Foto: Slot geeft duidelijkheid: “Anders een optie”

Arne Slot sluit niet uit dat hij de komende weken vaker met Dávid Hancko op de linksbackpositie gaat starten, zo vertelt hij aan ESPN. De hoofdtrainer hoopt echter dat dit niet nodig gaat zijn.

Hancko maakt het verschil voor Feyenoord

Voorafgaand aan het duel kreeg Slot al met enkele teleurstellingen te maken. Zo bleek Quilindschy Hartman ziek te zijn en was hij niet in staat om deel te nemen aan het bekerduel met FC Groningen. Het zorgde ervoor dat de oefenmeester andere keuzes moest maken en dat Marcos Lopez een kans kreeg in het basisteam.

De vleugelverdediger wist echter niet te overtuigen. In de eerste helft kwam Feyenoord zelfs op een achterstand te staan, waardoor Slot ingreep en Hancko naar de linksbackpositie haalde. Het bleek een gouden zet te zijn, want na de theepauze maakte hij de gelijkmaker door de bal bij een voorzet ter hoogte van de tweede paal binnen te schieten.

“Als je naar het spelbeeld van de eerste helft hebt gekeken en je staat met 1-0 achter met de rust, dan ben jij blij dat je hier met een overwinning staat. Ik was niet verrast door hun intenties, maar wel door de kwaliteit waarmee ze het uitvoerden”, stelt Slot, die Hancko een goede mogelijkheid vindt op deze plek. “Ik hoop vooral dat Hartman weer fit is, maar anders is dit een optie.”

Tevredenheid bij Slot ondanks teleurstellende wedstrijd

Slot is blij dat de invallers het zo goed doen, maar is tegelijkertijd van mening dat het niet het gehele verhaal van de wedstrijd was. “Dan doe je de jongens die afgelopen weekend en vandaag starten wel echt te kort. De wissels zijn goed ingevallen en er zijn een aantal jongens die erin stonden en vooral niet wilden verliezen. Dat is een lekkere eigenschap.”

Won Feyenoord door een meesterzet van Slot?

  • Ja, absoluut
  • Nee, zeker niet
322+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie