Slot duidt het grote verschil tussen Feyenoord en Roma

Foto: Slot duidt het grote verschil tussen Feyenoord en Roma

Het Stadio Olimpico is inmiddels bekend terrein voor Feyenoord. In twee seizoenen tijd is het nu de vierde keer dat de Rotterdammers er aan zullen treden. In de tussenronde van de Europa League tegen AS Roma hoopt Arne Slot eens af te kunnen rekenen met de angstgegner.

Feyenoord-trainer Slot wijst naar vele wisselingen in eigen ploeg

Feyenoord trof zowel AS Roma als Lazio recent verschillende keren. Donderdagavond wacht een beslissende treffen met de Giallorossi. “Je raakt er wel aan gewend als je hier weer op de luchthaven landt”, aldus Slot woensdag op het vooruitblikkende persmoment. “Je ziet veel bekende dingen. Als we in het stadion aankomen, weet ik bijna net zo goed de weg als in De Kuip.”

Beide clubs hebben weinig geheimen meer voor elkaar. “De teams kennen elkaar goed. Ik zag wel dat er in onze selectie nog maar drie spelers over zijn die de finale van de Conference League hebben meegemaakt. Bij Roma zijn dat er acht of negen. Dan zie je ook het verschil in beide clubs. Wij spelen al die tijd hetzelfde, omdat we dezelfde trainer hebben. Bij Roma is er een verandering geweest (het ontslag van José Mourinho, red.). Dat maakt dat we vorige week een beetje verrast waren met enkele tactische keuzes.”

Heel dicht bij elkaar

Feyenoord won maar één van de laatste vier duels met Roma, maar toch ontlopen beide teams elkaar volgens Slot niet veel. “We hebben vorig jaar een keer gewonnen en een keer verloren. Je wordt er uiteindelijk op afgerekend of je doorgaat of niet. In die vier wedstrijden zat het heel dicht bij elkaar, dat bleek vorige week ook weer. Ik hoop dat het morgen ook het geval is. Zij hebben thuisvoordeel, dus we moeten heel goed zijn om er een gelijkwaardige wedstrijd van te maken.”

Gaat Feyenoord door naar de Europa League?

  • Ja!
  • Nee, helaas…
250+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie