Slot begrijpt frustratie bij Feyenoord

Foto: Slot begrijpt frustratie bij Feyenoord

Arne Slot is ondanks de nederlaag van Feyenoord tegen FSV Mainz tevreden over zijn ploeg. Volgens de oefenmeester legde het duel met de Duitsers eveneens het nodige bloot, zo vertelt hij in gesprek met RTV Rijnmond.

Slot over nederlaag Feyenoord

Als voorbereiding op de tweede seizoenshelft vertrokken de Rotterdammers op nieuwjaarsdag naar Marbella om een trainingskamp af te werken. Waar de hoofdtrainer zélf een spierblessure opliep, lukte het hem wél om zijn ploeg een stuk fitter te maken. Tegen FSV Mainz kwam dit echter nog niet volledig tot uiting.

Slot zag dat zijn ploeg in balbezit in staat was om de tegenstander zijn wil op te leggen, maar vervolgens kwam het onvoldoende tot kansen. Waar Thomas van den Belt de maker van de enige Feyenoord-treffer was, slaagden de Duitsers erin om twee doelpunten op het scorebord te zetten. Daardoor sloot Feyenoord de intensieve week met een kleine nederlaag af.

“Ik vond het een waardevol oefenduel, omdat zij zeer goed en agressief speelden”, stelt Slot. “Wij daarentegen hebben ook wel aan de bal prima gespeeld, maar die laatste paar procent die zij wel in de duels legden, vond ik dat dat bij ons ontbrak. Dat is na een week trainen geen ramp. Het is misschien wel lekker om te zien dat een tegenstander dat naar de wedstrijd toebracht.”

Frustratie binnen de lijnen

Op het veld waren eveneens wat opstootjes te zien. “Ik denk dat er wat frustratie was vanwege de tussenstand, gecombineerd met het feit dat er eigenlijk geen moment is geweest dat wij niet geraakt werden. Dan heb ik het niet over een harde tackle, maar dat ze armen gebruiken en duwen om in een duel te komen. Als je dan 2-0 achterstaat en je krijgt een tik, dan kan die frustratie wel eens oplopen.”

Gaat Feyenoord dit seizoen een prijs pakken?

  • Ja, ik verwacht het wel
  • Nee, ik denk het niet
671+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie