‘Bezem door selectie Ajax’

Foto: ‘Bezem door selectie Ajax’

Sjaak Swart is niet te spreken over wat er de laatste maanden bij Ajax voorbij is gekomen, maar over de nieuwe garde is hij wel te spreken. Van Mister Ajax is bekend dat hij een oude brompot is, zo liet hij zich al negatief uit over Sven Mislintat en Maurits Hendriks. Maar, niet altijd alles is negatief bij Swart. Zo ziet hij in de ‘nieuwelingen’ goede schoonmakers.

Swart heeft vertrouwen Kroes, De Lang en Beuker

In gesprek met De Telegraaf is Swart ingegaan op de situatie bij Ajax. De voormalig Ajax-speler is logischerwijs niet te spreken over alles wat er in de afgelopen tijd werd gedaan in Amsterdam. De komst van hoofdscout Kelvin de Lang, directeur voetbal Marijn Beuker en algemeen directeur Alex Kroes zie Swart wel positief in. “Zij zullen een grote schoonmaak moeten houden. De bezem moet door de selectie. Daarna moeten ’we’ de goede spelers voor Ajax zoeken. En geloof me: die zijn er zat.”

Swart geeft aan dat hij niet vindt dat alle spelers momenteel kwalitetief niet goed genoeg zijn. “Voor mijn gevoel gaan de huidige spelers er niet vol voor. Dat moet tegen Bodø/Glimt echt beter, want anders vlieg je roemloos uit de Conference League.” Mister Ajax spreekt de naam van de Conference League het liefst helemaal niet uit, maar het is wel de pijnlijke realiteit voor de club. “Ik hoop snel weer over de Champions League te kunnen praten, maar ben bang dat dát nog wel een jaartje of twee duurt.”

Zijn Kroes, De Lang en Beuker wat Ajax nodig heeft?

  • Ja, die krijgen het in de komende jaren weer op de rit
  • Nee, die gaan het niet allemaal redden
2839+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie