Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Nederland

-

Oostenrijk
25 juni 18:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Sevilla bevriest nummer 16 voor Puerta

Soccernews

[img align=left]uploads/puerta, antonio.jpg[/img]Antonio José Puerta Pérez zal de laatste zijn in de geschiedenis die het nummer 16 heeft gedragen bij FC Sevilla. De Spanjaard overleed onlangs op 22-jarige leeftijd in het ziekenhuis aan de gevolgen van meerdere hartstilstanden, nadat hij in het competitieduel met Getafe in elkaar zakte.

Het overlijden van Puerta heeft heel wat te weeg gebracht in de voetbalwereld. Voetballiefhebbers over de hele wereld waren in rouw na de gebeurtenissen rondom de linkspoot. Antonio Puerta is na Miklós Fehér en Marc-Vivien Foé al de derde relatief bekende voetballer die is overleden, waardoor het steeds dichterbij lijkt te komen, vrezen de liefhebbers.

Als eerbetoon aan Puerta heeft de clubleiding, in de persoon van Sevilla-voorzitter José Mario del Nido, besloten dat nummer 16 eeuwig het nummer van Puerta zal blijven, waardoor geen enkele speler in de toekomst nog het zal nummer dragen. Dit werd bekend gemaakt na het verloren SuperCup duel met AC Milan.

Datzelfde duel deed er echter weinig toe, het was enkel leuk voor de statistieken. Logischerwijs stond de wedstrijd volledig in het teken van de overleden Puerta, zo wist ook Sevilla-trainer Juande Ramos. “Gezien de omstandigheden hadden wij uiteraard weinig tijd om ons voor te bereiden.”

“In de eerste helft deden we onze stinkende best om Milan bij te benen, maar hun tweede doelpunt was uiteindelijk beslissend. Na zo’n rotweek moge het duidelijk zijn dat het lastig was voor ons om te kunnen spelen”, aldus Ramos over het duel met Milan.

Ook AC Milan-spelverdeler Andrea Pirlo liet zijn licht schijnen over het tragische overlijden van de Sevilla-speler. “Iedereen was met z’n gedachten bij Puerta, het was dan ook lastig voetballen. Maar we hebben er het beste van gemaakt, ondanks de tragische omstandigheden”, aldus de Italiaan.

foto: Marca

0 Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie