EK finale:

Spanje

-

Engeland
14 juli 21:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

‘Servië dreigt met terugtrekken uit EK na discriminatie’

Foto: ‘Servië dreigt met terugtrekken uit EK na discriminatie’

Er is grote onrust bij het Servische voetbalkamp, het land dat vandaag om 15:00 uur moet spelen dreigt zich terug te trekken van het eindtoernooi. Tijdens de wedstrijd Kroatië – Albanië zouden er anti-Servische spreekkoren zijn gezongen vanaf beide kanten en de Witte Adelaars voelen zich gediscrimineerd. Het land wil dat de EK-organisatie sancties uit gaat delen, maar er is nog geen actie ondernomen.

Anti-Servische spreekkoren bij Kroatië – Albanië, Servië eist sancties

Na een verliespartij tegen Engeland is er werk aan de winkel voor de Serviërs, het is het enige puntloze land uit groep C. De tegenstander later vandaag is Slovenië, dat een knap punt wist te pakken tegen Denemarken. Voor beide landen is het nu erop of eronder, de strijd voor beste derde is dus echt helemaal losgebarsten. De vraag is alleen of Servië met de hoofden wel helemaal bij het voetbal is, na het affiche van gisterenmiddag heeft de voetbalbond aangegeven misschien wel helemaal niet meer mee te willen doen.

Het land had al eerder onrust, door uitspraken van Dusan Tadic in de media over het spelersbeleid van de bondscoach, nu is het dus weer hommeles. Als er daadwerkelijk discriminatie heeft plaatsgevonden, is dat uiteraard verwerpelijk en zou het de EK-organisatie sieren om er iets mee te doen. Al melden online bronnen dat Servië zich zelf ook schuldig heeft gemaakt aan beledigende liederen.

Moet de UEFA strenger optreden tegen beledigende liederen?

  • Ja, dat moet worden aangepakt
  • Nee joh, dat hoort er een beetje bij
475+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie