Sensationele transfer voor Frenkie de Jong?

Foto: Sensationele transfer voor Frenkie de Jong?

De transferspeculaties rondom Frenkie de Jong zijn de laatste weken flink op gang gekomen. De Nederlander heeft bij Barcelona nog een contract tot medio 2026, maar de Catalanen hopen deze te kunnen verlengen. De Oranje-international zou daar echter nog niet happig op zijn en naar verluidt twijfelen over zijn toekomst bij Barcelona. Bij Studio Voetbal weet men wel voor welke club De Jong eventueel zou moeten kiezen.

Afellay en Van der Vaart adviseren Frenkie de Jong Barcelona te verlaten

Barcelona wil graag het contract met De Jong verlengen, maar de Nederlander is daar vooralsnog niet op ingegaan. Spaanse media vinden het dan ook niet ondenkbaar dat de middenvelder komende zomer wordt verkocht. “Als hij de mogelijkheid krijgt om weg te gaan, dat kan hij natuurlijk als beste beoordelen. Maar ik vind hem wel echt een speler voor het elftal van Guardiola, Manchester City”, begint Ibrahim Afellay aan tafel bij Studio Voetbal over een mogelijk transfer van De Jong.

Volgens de oud-speler van PSV is het spel van City De Jong op het lijf geschreven. “De manier van voetballen zoals hij het doet, of het nou als inschuivende centrale verdediger is, wat vaak gebeurt in elftallen van Guardiola, of op het middenveld. Daar zou ik hem wel echt graag zien.”

Frenkie de Jong naar Bayern München?

Ook Rafael van der Vaart adviseert De Jong om komende zomer te vertrekken uit Spanje. “Ik vind FC Barcelona op het moment zó slecht dat het misschien wel de tijd is om weg te gaan. Als jij mij vraagt of hij het geweldig heeft gedaan, daar kan ik bijna geen antwoord op geven. Hij heeft bijna alles gespeeld, maar het is gewoon een matig elftal en dan kan hij zich ook niet onderscheiden.” Volgens de oud-international zou Bayern München een goede bestemming voor De Jong zijn. “Ik vind het altijd lekker om naar een team te gaan waar het slecht gaat. Want dan ben jij de verlosser als je daar komt. Als je bij Manchester City een keer niet kampioen wordt of de Champions League niet wint, dan heb je toch zo’n gevoel… Dus Bayern München zou ik zeggen.”

John van den Brom, eveneens te gast, sluit zich aan bij Afellay. “Ik denk dat hij overal kan spelen. Ik vind hem zo goed. Ondanks het moeizame seizoen van Barcelona haalt hij altijd een voldoende. Dus dat zegt heel veel over zijn kwaliteiten. Ik zou hem ook het liefst bij Manchester City zien.”

Welke club past het beste bij Frenkie de Jong?

  • Barcelona
  • Manchester City
  • Bayern München
3857+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie