Sensationele terugkeer voor Van den Herik?

Foto: Sensationele terugkeer voor Van den Herik?

Jorien van den Herik keert mogelijk weer terug in de voetballerij. De tachtigjarige oud-voorzitter van Feyenoord heeft zichzelf opgeworpen als kandidaat voor het bondsvoorzitterschap van de KNVB meldt het Algemeen Dagblad. Van den Herik gaat de concurrentiestrijd aan met Frank Paauw, Jeanet van der Laan en Hans Nijland.

Van den Herik stelt zich kandidaat voor bondsvoorzitterschap KNVB

Zondagochtend in het ESPN-programma Goedemorgen Eredivisie gaf Van den Herik wel wat in de KNVB-job te zien, maar de krant meldt dat de voormalig Feyenoord-bestuurder nu heeft besloten om de daad bij het woord te voegen. “Het lijkt me niet alleen leuk, ik denk dat ik het ook uitstekend zou kunnen”, vertelt Van den Herik over zijn kandidatuur.

De oud-voetbalbestuurder denkt alles voor de functie in huis te hebben. “Ik heb de bestuurlijke ervaring en het netwerk, zowel nationaal als internationaal. Als ik eerder had geweten dat deze post beschikbaar was, had ik al wel eerder mijn vinger opgestoken. Maar blijkbaar moest het eerst in de achterkamertjes worden geregeld.”

Van den Herik wimpelt concurrentie weg

Van den Herik moet nog wel eerst tien voorkeursstemmen binnen zien te halen onder zestig clubs uit het prof- en amateurvoetbal”, schetst de krant. Van der Laan en Nijland hebben al aangekondigd aan die eis te kunnen voldoen. “Dat betekent dat er nog bij veertig clubs stemmen te halen zijn”, stelt Van de Herik. “Ik ga de komende dagen en weken bekijken of ik tien clubs kan overtuigen dat ik een geschikte kandidaat ben.”

Van den Herik vertelde zondag in Van der Laan en Nijland geen geschikte kandidaten te zien. “Twee vrouwen aan de top van de KNVB is een garantie voor ruzie en gedoe”, waarmee hij wees op de rol van KNVB-directeur Marianne van Leeuwen.” Ook Nijland zou niet aan het geschetste profiel voldoen. “Ik hoorde hem op de radio in de auto. Hans lijkt me een ontzettend aardige vent, maar hij wil alles zelf gaan doen. Dat lijkt me niet verstandig: als bondsvoorzitter moet je kunnen delegeren, je moet de juiste mensen kunnen aansturen en verbinden. Ik denk dat ik dat zeer goed zou kunnen.”

Wie moet de nieuwe bondsvoorzitter worden?

  • Van den Herik
  • Nijland
  • Paauw
  • Van der Laan
386+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie