Sensationele overwinning NEC in Russische kou

Soccernews

NEC heeft op spectaculaire wijze haar Europese droom levend gehouden. Waar de Nijmegenaren al snel op achterstand kwamen, werden de Moskovieten beloond voor hun slechte spel en won de ploeg van Mario Been.

[b]Spartak Moskou-NEC 1-2[/b]
De start van NEC was beroerd. Door een grote dekkingsfout in de verdediging kon Kovalcioek zomaar binnen koppen. Dat was tevens het sein voor de Russische ploeg om gedurende de hele wedstrijd te verdedigen en de linies kort op mekaar te houden.

De gasten wilden wel naar voren spelen, maar door het stugge spel van de Moskovieten werd het grote balbezit van NEC niet goed gebruikt. Grootste kans in de eerste helft was er voor de ongelukkig spelende Joël Tshimbamba, de lange aanvaller schoot uit een voorzet van Moestapha El Kabir de bal net naast.

Na rust kwam Jhon van Beukering in het veld en het ging wat beter lopen. Van Beukering hield de verdedigers continu bezig en was met een slap rollertje ook nog gevaarlijk. De thuisploeg leek de wedstrijd echter te beslissen, maar Sjsiskin en Saenko verzuimden de ploeg van Michael Laudrup in veilige haven te schieten. In de tegenaanval was invaller Rutger Worm dichtbij een treffer, maar zijn inzet werd gepakt door Stepe Pletikosa.

In een spannende slotfase pakten de Nijmegenaren echter verdiend de winst. Eerst was er een aanval via Collins John, die de bal panklaar legde voor van Beukering, die vervolgens met het hoofd voor de gelijkmaker zorgde. Nog geen paar minuten later werden de meegereisde supporters uit Nijmegen helemaal gek toen Lasse Schöne de terechte en bevrijdende 1-2 binnen schoot.