Schreuder over loting: “Individuele kwaliteit bij Ajax hoger, maar het gaat om het team”

Foto: Schreuder over loting: “Individuele kwaliteit bij Ajax hoger, maar het gaat om het team”

Alfred Schreuder toont zich tevreden over de loting in de tussenronde van de Europa League. Ajax treft Union Berlin, een ploeg die de trainer nog goed kent door zijn verleden in Duitsland.

Ajax en Union Berlin troffen elkaar nog nooit eerder in een officieel duel. In de voorbereiding op het seizoen 2020/21 speelden ze wel een oefenduel in de Johan Cruijff Arena, die eindigde in 2-2. Als eindverantwoordelijke van 1899 Hoffenheim nam Schreuder het in december 2019 op tegen de Duitse hoofdstedelingen. In Berlijn zegevierde de ploeg van de Barnevelder met 0-2.

“Een heel mooi stadion en een mooie ploeg”, reageerde Schreuder voor de camera van Ajax TV. “Het is fijn dat je ze beter kent dan de gemiddelde tegenstander, beter dan de Franse ploegen bijvoorbeeld”, vervolgde de 50-jarige coach. “Ik volg de Bundesliga heel erg. Je kent de coach, Urs Fischer, die zit er al een aantal jaar en heeft het heel goed voor elkaar. Het is een unieke club met heel veel saamhorigheid, dat stralen ze ook uit. Het team is super gedisciplineerd. Ze staan nu derde in de Bundesliga, dat zegt ook heel veel.”

Omschakeling

“Ze spelen 5-3-2, zijn verdedigend erg goed”, weet Schreuder. “Zeker met het thuispubliek erachter gaan ze ook naar voren met de snelle jongens voorop. Die dagen moeten we top zijn. Ze zijn goed in de omschakeling. Het wordt belangrijk dat we dat goed controleren. En we weten gewoon dat een heel goed en hecht team is.”

Schreuder schuift Ajax niet naar voren als favoriet. “De individuele kwaliteit ligt bij Ajax misschien hoger, maar uiteindelijk gaat het om het team. Afgelopen weekend hebben ze dan verloren (5-0 tegen Bayer Leverkusen), maar daarvoor hebben ze heel goede uitslagen neergezet. Het zal dicht bij elkaar liggen. Het worden zeker geen makkelijke wedstrijden, zeker niet, maar we moeten uitgaan van onze eigen krachten. Een voorkeur? Die heb ik niet echt gehad. Natuurlijk was United ook mooi geweest, maar we zijn heel tevreden met de loting.”

Wint Ajax de Europa League?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Ajax de favoriet?

  • Ja, natuurlijk wel
  • Nee, momenteel zeker niet
143+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie