Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Nederland

-

Frankrijk
21 juni 21:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Scholes-opvolger dient zich aan: “Verspil je tijd niet”

Foto: Scholes-opvolger dient zich aan: “Verspil je tijd niet”

Paul Scholes is lyrisch over de kwaliteiten van Kobbie Mainoo. De talentvolle middenvelders was in de FA Cup-finale tegen Manchester City een van de doelpuntenmakers en liet zich wederom positief zien.

Mainoo grote uitblinker Manchester United

Mainoo is afkomstig uit de jeugdopleiding van Manchester United. De negentienjarige Brit brak intussen door in het team van Erik ten Hag en kon mede door blessureleed al rekenen op veel speelminuten. Zo kwam hij in de Premier League al 24 keer uit, waarin hij goed was voor drie doelpunten en een assist.

De bekerfinale tegen Manchester City toonde aan dat Mainoo voor weinig bang is. De jongeling overtuigde op het middenveld van Manchester United en was een van de grote smaakmakers van het team. Het leverde na afloop veel complimenten op, waaronder die van Scholes.

Genietende Scholes voorspelt grote toekomst

De voormalig topmiddenvelder van de Engelse grootmacht vergeleek Mainoo met zichzelf en kwam tot de conclusie dat de tiener al ver is in zijn ontwikkeling. “Ik zag wat vergelijkingen tussen mij en deze jongen, maar verspil je tijd niet. Hij is tien keer de speler die ik op negentienjarige leeftijd was”, stelde hij op Instagram.

“Ik houd ervan hoe hij de bal aanneemt, zijn kalmte, zijn besef van wat er om hem heen gebeurt en natuurlijk hoe hij belangrijke doelpunten maakt. Deze jongen is speciaal en hij is een Red.” Mainoo heeft nog een contract tot medio 2027, met een optie voor nog een seizoen.

Wordt Mainoo een absolute topspeler?

  • Ja, ik verwacht het wel
  • Nee, ik denk het niet
85+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie