Schok door België: international neergeschoten

Foto: Schok door België: international neergeschoten

Ilombe Mboyo is een van de slachtoffers van de schietpartij die woensdag in Brussel plaatsvond, zo melden verschillende Belgische media. De profvoetballer raakte lichtgewond.

Mboyo lichtgewond na schietpartij in Brussel

De Belgische stad werd woensdag opgeschrikt door een man die in een drukke straat plotseling het vuur opende. Hoewel hij het op een aantal mannen gemunt had, waren er verschillende omstanders die eveneens werden geraakt. Mboyo behoorde tot de laatste groep. Hij wist te ontvluchten, maar werd alsnog geraakt in zijn arm.

De 35-jarige voetballer stond op dat moment te praten met Alan M., die een van de ‘targets’ was. Het zou volgens de politie gaan om een afrekening uit het criminele circuit, waarbij door een drugsconflict ruzie zou zijn ontstaan. Alan M., die naar verluidt het zwaarst werd getroffen, zou een drugsdealer zijn.

Naar verluidt heeft Mboyo niets te maken met de zaak en was hij simpelweg op het verkeerde moment op de verkeerde plaats. De aanvaller, die in het verleden twee interlands voor het nationale team van België speelde, is echter geen onbekende van de politie, want hij stond in het verleden al meermaals voor de rechtbank.

Lange loopbaan in Belgische competitie

Mboyo speelde vrijwel zijn gehele voetballeven in de Belgische competitie. Hij begon in 2009 bij Sporting Charleroi en speelde vervolgens onder meer voor KAA Gent, KRC Genk en KV Kortrijk. Tussen 2015 en 2018 voetbalde hij een aantal seizoenen voor FC Sion (Zwitserland), terwijl hij in 2009 onder contract stond bij Al-Raed (Saudi-Arabië).

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie