Ronald Koeman: “Ik begreep Seedorf”

Soccernews

Ronald Koeman, de ex-trainer van PSV Eindhoven, heeft zijn steun betuigd aan Clarence Seedorf. De middenvelder van AC Milan werd lange tijd niet geselecteerd door de Nederlandse bondscoach Marco van Basten en toen hij wel mocht komen opdraven, zat hij vaker op de bank dan hij speelde. Vervolgens bedankte de oud-speler van Real Madrid voor het komende Europese kampioenschap in Oostenrijk en Zwitserland. Koeman begreep in een interview deze stappen van de Nederlandse international. Bovendien ging de ex-Groningen-speler in op de onrust bij PSV, rondom middenvelder Ismael Aissati, doelman Heurelho Gomes en zaakwaarnemer Lemic.

Als eerste kwam Seedorf aan bod. Koeman, winnaar van de Europese voetbaltitel in 1988, mede dankzij zijn cruciale treffer tegen West-Duitsland en de doelpunten van de huidige bondscoach Marco van Basten, steunde de Milan-speler. Koeman beleefde zelf een jaar vol uitersten. Met PSV werd hij, op uiterst gelukkige wijze op de slotdag, landskampioen. Nog geen jaar later had hij de Nederlandse topclub ingeruild voor Valencia en had hij in Spanje zijn ontslag gekregen. Deze oud-international had het volgende te zeggen over de zaak rondom Seedorf en Van Basten: “Ik ben vol begrip voor Clarence Seedorf, die vorige week bedankte voor Oranje. Hij heeft gelijk, hij is een te goede speler om het vijfde wiel aan de wagen te zijn en dat was hij bij het Nederlands elftal, onder deze bondscoach.”

Vervolgens ging hij door over PSV-doelman Gomes: “Hij hoeft het niet te doen om weg te komen. Wij hebben namens Valencia geïnformeerd, hij heeft een clausule in zijn contract dat hij voor ongeveer veertien, vijftien miljoen euro weg mag. Dus dat ligt gewoon vast. Er moet iets gebeurd zijn, anders doe je niet zulke harde uitspraken. Er was dat gedoe met die keeperstrainer uit Brazilië die hier kwam en weer wegging. Maar het precieze weet ik ook niet.”

Ook over de rol van makelaar Lemic wist de ex-Ajacied niet alles. Toch vermoedde hij dat de invloed van de vertegenwoordiger van enkele PSV-spelers niet gering is. Hij zei: “Ik heb zijn invloed bij PSV ook gemerkt, maar nooit als negatief ervaren. Ik zag ook wel dat de groep spelers die hij begeleidde steeds groter werd. Op een gegeven moment had hij er negen en was hij heel vaak op het trainingscomplex De Herdgang. Maar dankzij hem hadden we Alex en bleef Gomes. Waarbij ik wil opmerken dat ik het op zich goed vind dat je aandacht hebt voor mogelijk te grote invloed van buitenaf.”

Ook over Ottman Bakkal en Ismael Aissati had de oefenmeester zijn woordje klaar: “De problemen met Aissati speelden toen ook al. Er waren twijfels binnen alle geledingen van de club of hij goed genoeg was. Afellay heeft veel meer rendement. Dat is voor een middenvelder heel belangrijk. Afellay gaat direct naar de goal, Aissati heeft nog te veel tierelantijntjes. Ik was er niet over uit of zijn contract moest worden verlengd. Bakkal daarentegen vind ik persoonlijk fantastisch, hij speelde bij mij alle wedstrijden. Dat heeft natuurlijk ook de onrust veroorzaakt bij PSV, nieuwe trainers met weer nieuwe opvattingen en andere spelers.”

Ook zijn broer Erwin Koeman, de nieuwe bondscoach van Hongarije, kwam aan bod: “Erwin ging ervan uit dat hij alleen maar ja moest zeggen. Toen kwam Reker ineens met het argument dat ze twijfels hadden over zijn omgang met jongelingen. Erwin heeft nota bene tot ieders tevredenheid twee jaar het tweede van PSV getraind met alleen maar jeugdspelers. Dat rijmt dus niet. Dat is het probleem van Reker, dat hij maar wat roept en ook nog over zaken waar hij niets over moet zeggen. Hij heeft over mij gezegd dat ik geen PSV-hart heb en wilde Jol als mijn opvolger. Over PSV-hart gesproken.”

Tot slot keek de trainer terug naar zijn roerige periode bij de Spaanse vervallen grootmacht Valencia: “Ik ben opgelucht, het was een foute keuze. Valencia speelde al een jaar, toen de club zich oktober vorig jaar weer meldde. Ik kreeg toestemming van Jan Reker om te praten. Als hij nee had gezegd, had ik het niet gedaan. Reker is zeker niet met de rug tegen de muur gezet, zoals ik wel eens heb gelezen. Valencia heeft een miljoen euro betaald aan PSV en de club zou nog een miljoen euro krijgen bij plaatsing voor de Champions League.”

0 Votes

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:45
6+
Cillessen keert terug richting oud niveau: “Ik ben door een diep dal gegaan”
23:25
21+
‘Schuurs maakt toptransfer na belangrijke wisseling’
23:04
19+
Clash tussen United en Liverpool in FA Cup, ook Chelsea naar laatste acht
22:40
82+
Oranje Leeuwinnen niet naar Spelen door zwak optreden
22:07
96+
Trainer Van Persie apetrots ondanks nederlaag: “Reclame voor Feyenoord gemaakt”
21:45
98+
10 historische foto’s van Estadio Azteca door een Nederlandse fotograaf
21:44
76+
Deco spreekt zich uit over toekomst Frenkie de Jong bij Barça
21:21
769+
Ajax komt met update over Mislintat-onderzoek
21:01
38+
Mogelijk Manchester United-Liverpool in kwartfinales FA Cup
20:39
586+
Zorgen om Ajax bij bekendmaking halfjaarcijfers
20:16
12+
Hattrickheld Osimhen laat Napoli-fans eindelijk weer eens juichen
19:57
41+
Hoopvolle beelden gedeeld van Timber tijdens revalidatie
19:36
418+
Al-Ettifaq spreekt zich duidelijk uit over transfer Henderson
19:15
96+
Herstelde Slot kijkt uit naar halve finale beker
18:53
221+
Kroos: ‘God heeft de scheidsrechter geblesseerd’
18:43
4386+
‘Nieuwe recordtransfer Feyenoord: 40 miljoen’
18:38
244+
Wie van de 4? ‘Barça kijkt naar deze trainers’
18:30
644+
Joshua Zirkzee doet boekje open over ‘Ajax-transfer’
17:40
442+
‘Ajax degradeert na monsterlijke blunder’
17:31
479+
‘Feyenoord intimideert, niemand is bang voor Ajax’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie