Ron Jans ‘kent’ nieuwe Ajax-trainer

Foto: Ron Jans ‘kent’ nieuwe Ajax-trainer

Momenteel staat John van ‘t Schip nog aan het roer bij Ajax, maar dat gaat over een paar maanden veranderen. Ron Jans werd al eens aan de job gelinkt, maar hij gaat het sowieso niet doen. Hij weet wél wie het dan wel moet doen: Pascal Jansen.

Wordt Pascal Jansen de nieuwe Ajax-trainer?

Jans vertelt bij Goedemorgen Eredivisie dat hij het helemaal niet logisch vindt dat hij in de ArenA genoemd wordt: “Wat heb ik gewonnen dan? Het is altijd leuk als je waardering krijgt en je naam wordt genoemd, maar ik zit bij Utrecht en heb het daar enorm naar mijn zin.”

“Ik hoop dat dit mijn laatste club is”, voegt hij daaraan toe. “Daarna trek ik mij lekker terug. Ik heb een geweldig leven met een mooi gezin, gezondheid en voetbal. Voetbal heeft mij heel veel gegeven en ik heb heel veel leuke mensen ontmoet. Ik ben een dankbaar en gelukkig mens.”

De Ajax-link doet eigenlijk ook helemaal niet zoveel met Jans: “Dat is leuk, maar niet meer dan dat. Alex Kroes is begonnen en ze moeten zo snel mogelijk een beslissing nemen over wie de trainer wordt.” Hij heeft overigens wel een idee: “Ik zou het mooi vinden als het Pascal Jansen wordt. Alleen zijn dat namen die in de publiciteit leven. Of er echt contact is geweest weet ik niet. Maar dat vind ik wel een kundige kandidaat.”

Op zoek naar duidelijkheid

Marciano Vink stelt vervolgens dat er eerst duidelijkheid moet komen: “Er zijn mensen die eerst hun draai moeten vinden. Uiteindelijk moeten Kroes, Blind en Van Gaal een trainer kiezen. Het is de vraag bij wie ze uitkomen. Willen ze een ervaren trainer? En wil die dan wel naar Ajax?”, vraagt Vink zich hardop af. “Ajax heeft de trainers niet meer voor het uitkiezen. Ze spelen geen Champions League. Het is zó’n moeilijk proces.”

Pascal Jansen?

  • Lijkt me tof
  • Ik vind het niks
677+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie