‘Real Madrid schotelt succestrainer Xabi Alonso plan voor’

Foto: ‘Real Madrid schotelt succestrainer Xabi Alonso plan voor’

Real Madrid hoopt dat Xabi Alonso tot de zomer van 2026 trainer blijft van Bayer Leverkusen, zo meldt BILD. De Spanjaarden willen hem dan graag aanstellen als opvolger van Carlo Ancelotti.

SN Betrouwbaarheidsmeter:

Laag
Gemiddeld
Hoog

Alonso schrijft geschiedenis bij Bayer Leverkusen

Alonso is bij zijn huidige werkgever bezig met een waanzinnige verrassing. Waar Bayern München de afgelopen seizoenen een abonnement had op het landskampioenschap, ziet het ernaar uit dat het ditmaal Bayer Leverkusen is dat met de landstitel ervandoor gaat. De club staat namelijk 10 punten voor op de concurrent.

Met nog slechts acht wedstrijden te gaan is Bayer Leverkusen op weg om historie te schrijven. Het zorgt binnen Europa voor veel aandacht, zeker gezien het aanvallende voetbal dat de oefenmeester met zijn ploeg speelt. Daardoor ligt hij naar verluidt goed bij meerdere topclubs.

Real Madrid ziet Alonso als opvolger van Ancelotti

Bayern München en Liverpool zien komende zomer respectievelijk Thomas Tuchel en Jürgen Klopp vertrekken en zoeken dan ook naar een opvolger. Achter de schermen hebben beide partijen al nadrukkelijk interesse getoond in Alonso. Ondanks het getrek verwacht Bayer Leverkusen dat Alonso blijft zitten.

Real Madrid heeft ook die wens. Het contract van Ancelotti loopt namelijk in 2026 af en dat is ook precies het moment dat de verbintenis van Alonso eindigt. De Madrilenen zouden hem dan ook voorhouden dat hij over twee jaar het hoofdtrainerschap mag overnemen. Zelf speelde Alonso tussen 2009 en 2014 voor Real Madrid.

Moet Alonso bij Real Madrid Ancelotti opvolgen?

  • Ja, absoluut
  • Nee, zeker niet
145+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie