PSV-uitblinker Bakayoko gaat in op transferperikelen

Foto: PSV-uitblinker Bakayoko gaat in op transferperikelen

Johan Bakayoko lijkt bezig te zijn aan zijn laatste seizoen bij PSV. De aanvaller beleeft een uitstekend jaar en wordt gevolgd door meerdere clubs uit buitenlande topcompetities. Zelf houdt hij echter de kaarten tegen zijn borst aan.

Toekomst van Bakayoko uitgestippeld

De 20-jarige Belg groeide afgelopen seizoen onder Ruud van Nistelrooij uit tot een basisspeler en trok die lijn met Peter Bosz aan het roer verder door. Dit voetbaljaar resulteerde het in de Nederlandse competitie in 16 wedstrijden, waarin hij goed was voor 3 doelpunten en 8 assists. In 6 Champions League-duels zette hij een treffer én assist op zijn naam.

Media brengen Bakayoko daardoor vaak in verband met een overstap in de zomer, maar daar is hij nog niet zeker van. De buitenspeler luistert vooral naar zijn gevoel. “Ik heb een duidelijke eigen visie over hoe mijn carrière moet verlopen. Daar laat ik niets of niemand tussen komen. Het maakt me niet uit hoe, maar ik zal mijn doel bereiken”, stelt hij duidelijk aan de NOS.

Een van de geheimen van Bakayoko is dat hij niet snel tevreden is. Slechts een handjevol wedstrijden zijn voor hem glansrijk geweest. “De uit- en thuiswedstrijd in de Champions League tegen Glasgow Rangers, die wedstrijd tegen Arsenal en de tweede helft die we tegen Ajax speelden. Dat kwam dicht bij het niveau dat ik nastreef.”

Voldoende ambities bij PSV

Met PSV zit hij ondertussen in een zeer succesvol seizoen. De Eredivisie zorgde voor de Eindhovenaren nog niet voor problemen. Sterker nog: de ploeg van Bosz verloor nog geen punt. In de Champions League staat het in de achtste finale tegenover Borussia Dortmund. “Ik wil gewoon kampioen worden en de beker winnen. En vergeet ook de Champions League niet.”

Vertrekt Bakayoko aan het einde van het seizoen?

  • Ja, absoluut
  • Nee, ik denk het niet
373+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie