Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Poland

-

Netherlands
16 juni 15:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

PSV troeft Ajax en Feyenoord wéér af

Foto: PSV troeft Ajax en Feyenoord wéér af

PSV was dit seizoen duidelijk de beste in de Nederlandse Eredivisie. De ploeg van Peter Bosz werd met vlag en wimpel kampioen en haalde maar liefst meer dan negentig punten. Bovendien scoorde PSV in elke Eredivisie-wedstrijd, wat ook nog nooit eerder was voorgekomen. Daarnaast mag PSV nog een prijs bijschrijven, het won de stadiontest van Voetbal International.

PSV heeft beste stadion volgens onderzoek Voetbal International

Daarmee is ook die titel weer terug in Eindhoven, nadat het in 2022 ook al winnaar werd van de prestigieuze uitverkiezing. Het stadion van PSV met een 8,3 beoordeeld door heet weekblad. Go Ahead Eagles eindigde als tweede met een 8,2 terwijl FC Twente met een 7,7 het podium compleet maakte. Feyenoord werd vierde met een 7,4, terwijl Ajax net als in de competitie op een vijfde plek eindigde met een 7,3. Dat cijfers haalden ook sc Heerenveen en NEC.

Stadion-directeur Sjors van den Boogaart van PSV geeft in een interview met Voetbal International aan dat de Eindhovenaren altijd op zoek zijn naar verbetering. “Ondanks dat we nadrukkelijk bezig zijn met de toekomst van het stadion zijn we eigenlijk ook continu bezig met hoe we zaken als sfeer en voorzieningen nu al kunnen verbeteren. We gaan nu een aantal promenades verbouwen en zo blijven we altijd bezig. Met zo’n sfeervol stadion tussen de binnenstad en Strijp-S bij het Philipsdorp kan ik me helemaal vinden in de typering van een moderne veste op historische grond.”

PSV heeft uitbreidingsplannen voor stadion

PSV heeft daarnaast plannen om in de komende jaren de capaciteit van het stadion uit te breiden vertelt Van den Boogaart, naar aanleiding van het onderzoek van Hypercube. “Ze hebben gekeken naar de sportieve ambities van PSV, wat wil de voetbaltak en wat is het economische draagvlak daaronder? De regio Eindhoven is gigantisch in ontwikkeling. Zij hebben gekeken naar wat voor stadion bij de ambities van de club en die ontwikkeling past. De kunst is om een stadion te creëren dat groot genoeg is, maar dat ook uitverkocht is in de wat mindere jaren. Daar is het aantal van 45 duizend uitgekomen. Met de stad en het college onderzoeken we nu hoe we dat gaan invullen. Wat kan en wat is er rondom het stadion mogelijk? Dat zijn we nu aan het uitwerken.”

Volgens Van den Boogaart zal de uitbreiding nog wel een aantal jaren op zich laten wachten. “We zijn wel een aantal jaren bezig om dit goed voor te bereiden. We liggen met ons stadion niet in een weiland waar verder niemand iets mee te maken heeft. We zitten ingebouwd in de stad, dus alle partijen moeten meepraten. We willen iedereen meenemen in de planvorming zodat we niet vastlopen als we allerlei vergunningen aanvragen. We hopen dat we voor 2030 serieuze stappen hebben genomen.”

Geen verhuizing voor PSV-stadion

Een verhuizing van het stadion is volgens Van den Boogaart totaal niet aan de orde. “Wij kunnen rustig zeggen dat wij met het Philips Stadion op deze mooie plaats zullen blijven. Er is ons, maar zeker ook de stad, de politiek en de inwoners van Eindhoven alles aangelegen om hier te blijven. Alles is en blijft erop gericht dat PSV de sportieve ambities op deze plek kan blijven realiseren.”

Eindstand stadiontest Voetbal International:

PSV8,3
Go Ahead Eagles8,2
FC Twente7,7
Feyenoord7,4
SC Heerenveen7,3
Ajax7,3
NEC7,3
Sparta Rotterdam7,2
FC Utrecht7,2
Heracles Almelo7,1
AZ7,0
RKC Waalwijk6,9
FC Volendam6,6
Excelsior6,3
PEC Zwolle6,3
Fortuna Sittard6,1
Almere City5,8
Vitesse5,7

Wat is volgens jou het beste voetbalstadion?

  • Johan Cruijff ArenA
  • De Kuip
  • Philips Stadion
  • De Grolsch Veste
  • De Galgenwaard
  • Stadion van een van de andere clubs
1113+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie