‘PSV en Feyenoord in Super League, Ajax niet’

Foto: ‘PSV en Feyenoord in Super League, Ajax niet’

Een paar jaar geleden was er een plan om een zogenaamde Super League op te richten, maar na een hoop kabaal en ophef werd daar toch maar van afgezien. Nooit is het echter helemaal uit de gedachten van de diverse Europese grootmachten verdwenen en het is mogelijk dat het binnenkort weer de kop opduikt. Met PSV en Feyenoord, maar zonder… Ajax?

Super League-plan weer van stal gehaald, contact met PSV en Feyenoord

Volgens het Catalaanse dagblad El Mundo Deportivo wordt er achter de schermen hard geschaafd aan de ‘Super League-plannen’, om dit keer wel voldoende draagvlak te vinden om het van de grond te krijgen. Om de clubs meer macht (en verdiensten natuurlijk) te geven en de Europese voetbalbond (UEFA) buitenspel te zetten.

Vooral Real Madrid en FC Barcelona zouden een ‘comeback’ wel zien zitten, wegens de financiële sores van de Catalanen en de financiële honger van hun aartsrivaal. Het bovengenoemde medium weet dat Barça één miljard euro extra zou verdienen bij deelname aan een Super League, en aangezien de balans in het Camp Nou-stadion (dat momenteel overigens verbouwd wordt) er niet zo heel zonnig uitziet, klinkt dit de beleidsbepalers van de regerend landskampioen van LaLiga als muziek in de oren.

PSV, Feyenoord, maar waar is Ajax?

In de afgelopen maanden zou er contact zijn geweest met afgevaardigden van maar liefst zestig clubs om een proefballonnetje op te laten. De clubnamen van PSV en Feyenoord worden genoemd, evenals die van Rode Ster Belgrado en RSC Anderlecht. Daarnaast zouden de topclubs uit de Portugese competitie (FC Porto, SL Benfica en Sporting Portugal) wel heil zien in het project. Ajax is echter in geen velden of wegen te bekennen.

De kritiek op het oude Super League-plan was vooral dat de competitieopzet een ‘spelletje van de rijken’ zou worden, zonder promotie of degradatie. Dat is echter van de baan, aldus El Mundo Deportivo. De nieuwe Super League zou een ‘open karakter’ moeten krijgen, bereikbaar voor iedereen, zij het (hoogstwaarschijnlijk) na een miljoeneninjectie hier en daar.

Zie jij dit zitten?

  • Ik wel
  • Ik niet
4906+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie