Profvoetballer komt uit de kast: ‘Dubbelleven zat’ (?)

Foto: Profvoetballer komt uit de kast: ‘Dubbelleven zat’ (?)

Joshua Cavallo is in een video op het Twitter-account van zijn werkgever Adelaide United (hoogste niveau van Australië) uit de kast gekomen. De 21-jarige voetballer van de club vertelt dat hij ‘zijn geheime leven zat is’ en onthult dat hij op mannen valt.

Inzetten op het Australische voetbal? Dat doe je bij bet365! Krijg €100 bonus! 

“Hallo iedereen. Ik moet iets persoonlijks aan iedereen vertellen. Ik ben een profvoetballer en ben homoseksueel. Toen ik opgroeide, had ik altijd het gevoel dat ik mezelf moest verstoppen. Ik was namelijk zogenaamd een schande. Alles wat ik wil, is voetballen en gelijk behandeld worden. Ik ben er moe van om dit dubbelleven te leiden. Dit zou ik niemand willen laten ervaren”, steekt Cavallo van wal.

“Ik verwachtte dat mensen me anders of slecht zouden behandelen door mijn homoseksualiteit, maar dat is niet zo. Het was fijn om uit de kast te komen en eerlijk te zijn naar iedereen. De steun die ik heb gehad is geweldig. Daardoor vroeg ik me af waarom ik hier zo lang mee gewacht heb. Ik wil mensen laten zien dat het okay is om homo en voetballer te zijn.”

‘Trots op om homo te zijn’

Cavallo besluit: “Ik ben blij dat ik nu de echte Joshua Cavallo kan laten zien. Ik ben Josh Cavallo, een voetballer, en ik ben er trots op om homo te zijn.” Cavallo is één van de eerste profvoetballers, uitkomend op het hoogste niveau, die uit de kast komt. Hij is sinds dit seizoen een vaste basisspeler bij Adelaide United.

0 Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie