Overleeft Manchester City topduel tegen Chelsea in Engelse titelrace?

Foto: Overleeft Manchester City topduel tegen Chelsea in Engelse titelrace?

Er moeten nog pakweg veertien rondes worden gespeeld in de Premier League. In de top van de competitie is het nog erg spannend. Koploper Liverpool heeft twee punten meer dan Manchester City. Met het oog op de titelstrijd is het van groot belang om in topwedstrijden te presteren. The Citizens krijgen deze speelronde bezoek van Chelsea. De Londense club draait niet lekker, maar blijft een gevaarlijke ploeg. Gooien The Blues roet in het eten van Manchester City? In deze preview lees je voorspellingen, tips en odds die je kunnen helpen bij het wedden op het duel tussen Manchester City en Chelsea.

Manchester City: teaminfo en vorm

Manchester City staat er goed voor in de Premier League. De achterstand op koploper Liverpool bedraagt dus twee punten. The Citizens hebben het voordeel dat ze nog een duel te goed hebben. Virtueel kan Manchester City dus de koppositie overnemen en één punt voorsprong hebben op de concurrentie. Zover is het nog lang niet, want City moet eerst maar eens zien te winnen van Chelsea. Pep Guardiola, de trainer van de club, doet op het moment nog mee om drie prijzen. De ploeg is nog actief in de FA Cup, Champions League én doet dus mee om de titelstrijd in de Premier League.

De ploeg van Guardiola begon niet zo geweldig aan het seizoen. Op een gegeven moment werd er drie keer op rij gelijkgespeeld en daarna ook nog eens verloren. Daardoor verloor de club de koppositie in Engeland en uiteindelijk zakte City zelfs even weg naar de vijfde plek. Door sinds 27 december zes competitiewedstrijden op rij te winnen is de regerend kampioen weer geklommen op de ranglijst. Met de vorm zit het dus wel goed.

Dat het zo goed gaat is onder andere te danken aan Kevin De Bruyne. De Belg is sinds 13 januari weer terug en doet het echt geweldig sinds zijn terugkeer. De Bruyne deed aan acht wedstrijden mee sinds zijn rentree. In deze wedstrijden was hij betrokken bij 9 doelpunten. Hij scoorde 2 keer en gaf al 7 assists. In bijna elk duel waarin hij aan meedeed in 2024 was hij direct betrokken bij een doelpunt. Alleen in de wedstrijd tegen Tottenham in de FA Cup wist hij niet te scoren of een assist te geven.

Afgelopen dinsdagavond wist Manchester City met 1-3 te winnen van FC Kopenhagen in de achtste finale van de Champions League. Met 1 doelpunt en 2 assists was De Bruyne in deze wedstrijd wederom de beste op het veld. Jack Grealish en Bernardo Silva moesten met pijntjes het veld verlaten. Of ze weer mee zullen doen tegen Chelsea is nog niet bekend.

Kevin De Bruyne geeft een assist

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Chelsea: teaminfo en vorm

De ploeg van Mauricio Pochettino presteert slecht. Na 24 duels heeft Chelsea slechts 34 punten verzameld. Als er wordt gekeken naar wat er allemaal is uitgegeven in de laatste jaren en dat je afzet tegenover de resultaten is het lachwekkend. De Argentijnse oefenmeester kan zich verschuilen achter het feit dat zijn selectie echt nog erg jong en onervaren is. Toch moet er meer uit deze selectie te halen vallen. 41 doelpunten voor en 40 doelpunten tegen is niet iets om trots op te zijn voor een club als Chelsea. Er wordt te weinig gescoord, als je het vergelijkt met de top vijf van de Premier League. Daarnaast krijgt de ploeg ook zeker te veel doelpunten tegen.

Degradatiekandidaten Nottingham Forest (44) en Luton Town (45) hebben maar iets meer doelpunten geïncasseerd. Ondanks deze mindere prestaties blijft Chelsea een topclub en soms komt het er allemaal wél uit. Zo werd Aston Villa vorige week in de FA Cup weggespeeld. Na 21 minuten stonden The Citizens al met 0-2 voor. Uiteindelijk bolde de ploeg de wedstrijd uit en eindigde het in 1-3.

In de Premier League werd er afgelopen speelronde gewonnen van Crystal Palace. Conor Gallagher en Cole Palmer waren erg belangrijk tijdens dit duel. Gallagher scoorde tweemaal en Palmer gaf twee assists. Toch zat er wat geluk bij deze 1-3 overwinning op Palace. Twee doelpunten van Chelsea vielen namelijk in de blessuretijd van de tweede helft. Als er geen extra tijd was geweest zou deze wedstrijd in 1-1 zijn geëindigd.

Cole Palmer neemt het in deze wedstrijd op tegen zijn oude ploeg. De jonge aanvaller kwam deze zomer over van Manchester City. Bij Chelsea zou hij namelijk meer kansen krijgen. Dat klopt ook zeker. In de Premier League is hij met 10 doelpunten en 6 assists de topscorer van Chelsea en de persoon met de meeste assists. Persoonlijk doet Palmer het dus fantastisch en in zijn eentje zorgt hij ervoor dat de club er niet nog slechter voor staat.

Beide teams scoren

Onderling resultaat

In november namen de twee teams het ook al tegen elkaar op. Deze wedstrijd werd toen een waar spektakelstuk: 4-4. De laatste keer dat Chelsea wist te winnen van Manchester City was in de Champions League-finale van 2021.

Wedtip Manchester City – Chelsea

Eerder dit seizoen eindigde dit duel dus in een spectaculair gelijkspel. Chelsea is bezig aan een zeer wisselvallig seizoen. De club krijgt gemakkelijk doelpunten tegen. Manchester City is onder leiding van De Bruyne weer in een geweldige vorm geraakt. De ploeg scoort erop los. Daarom is de tip: wedden op ‘Meer dan 2.5 doelpunten’. Deze weddenschap heeft een odd van 1.50 bij Unibet.

Meer dan 2.5 doelpunten

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie