Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Poland

-

Netherlands
16 juni 15:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Preview: kan Ten Hag zijn seizoen redden met de FA Cup?

Foto: Preview: kan Ten Hag zijn seizoen redden met de FA Cup?

De Manchester Derby is altijd een bijzondere wedstrijd, en deze zaterdagmiddag staat er meer op het spel dan alleen de eer. De twee grootste clubs uit Manchester treffen elkaar in de finale van de FA Cup. Voor Manchester United is dit een kans om de eerste – en enige – prijs van de jaargang te winnen en het seizoen te redden. Voor Manchester City betekent winst de vierde prijs van het seizoen. Je vind hier informatie over de teams en wedtips die passen bij de FA Cup-finale.

Wembley

FA Cup

25 mei 2024

16:00

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 25 mei 2024 16:34.

Manchester United: teaminfo en vorm

Erik ten Hag staat onder druk bij Manchester United. De prestaties zijn dit seizoen teleurstellend. In de Engelse media wordt veel gespeculeerd over mogelijke opvolgers van de Nederlander. Voorlopig is Ten Hag nog steeds de eindverantwoordelijke bij de club en kan hij op zaterdag zijn tweede prijs winnen met The Red Devils. In het eerste seizoen van de oefenmeester veroverde hij de League Cup door Newcastle destijds met 2-0 te verslaan in de finale.

Manchester United eindigde dit seizoen als achtste in de Premier League en verzamelde maar liefst 31 punten minder dan stadsgenoot City. Het moet echt beter, en daar is Ten Hag zich ook echt wel van bewust. Om de fans positief de zomer in te laten gaan, moet United de FA Cup winnen. De laatste keer dat Manchester United de Engelse beker won, was Louis van Gaal nog de manager van de club. In de acht seizoenen daarna bereikte het team in 2018 onder leiding van José Mourinho nogmaals de finale, maar de club verloor toen van Chelsea.

In de laatste Premier League-wedstrijd won Manchester United met 0-2. Brighton & Hove Albion bood stevig weerstand aan de club uit Manchester, maar in het laatste kwartier sloeg het team van Ten Hag toe. Diogo Dalot opende de score en Rasmus Højlund zette de 0-2 op het scorebord.

United had geen gemakkelijke route naar de finale. In de kwartfinale was Liverpool de tegenstander. In een ware thriller, die na verlenging in 4-3 eindigde, wist United zich te plaatsen voor de halve finale. Na 120 minuten stond het nog 3-3, maar in de laatste seconden van de wedstrijd schoot Amad Diallo de club naar de volgende ronde. Met Coventry City leek United vervolgens een simpele loting te hebben, maar het werd een lastige middag. The Red Devils kwamen snel op een 0-3 voorsprong en leken eenvoudig naar de finale te gaan. In de laatste twintig minuten ging het echter mis en kwam Coventry terug tot 3-3. Een strafschoppenserie moest de beslissing brengen, maar United trok uiteindelijk aan het langste eind en strijdt zaterdag om het eremetaal.

Beide teams scoren: Ja

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Manchester City: teaminfo en vorm

Het Manchester City van Pep Guardiola heeft afgelopen weekend voor de vierde keer op rij de Premier League-titel gewonnen, een unieke prestatie. De titelstrijd was gedurende het seizoen zeer spannend. Arsenal, Liverpool en Manchester City vochten lange tijd om de titel. In de laatste weken moest Liverpool afhaken, maar tot de laatste speelronde bleef Arsenal nog in de race voor het kampioenschap.

Door in de 38e speelronde met 3-1 van West Ham United te winnen, prolongeerde City de landstitel. Phil Foden was met twee doelpunten de uitblinker bij Manchester City. De frivole Engelsman laat dit seizoen een indrukwekkende vorm zien. Met 27 doelpunten en 11 assists is hij direct betrokken geweest bij 38 doelpunten. Alleen Erling Haaland doet het beter met 38 treffers en 6 assists.

The Citizens kunnen in de Manchester Derby hun vierde prijs van het seizoen winnen. Aan het begin van het seizoen versloeg de club Sevilla na strafschoppen in de UEFA Super Cup. Vervolgens won het team het WK voor clubs door Fluminense in de finale met 4-0 te verslaan en afgelopen week werd de Premier League dus gewonnen. Een vierde prijs ligt binnen handbereik voor de spelers.

Doelpunt Phil Foden

Onderling resultaat

Ten Hag en Guardiola hebben het vijf keer eerder tegen elkaar opgenomen in de Manchester Derby. Guardiola heeft vier keer gewonnen, terwijl Ten Hag slechts één keer wist te winnen. In januari 2023 behaalde United onder leiding van Ten Hag z’n eerste en enige overwinning op City in deze periode. Eerder dit seizoen verloor United met 0-3 en 3-1 van City.

Wedtip Manchester United – Manchester City

Manchester City is natuurlijk de favoriet voor deze wedstrijd. The Citizens hebben op bijna alle posities betere spelers en de vorm van het team is ook aanzienlijk beter. United zal echter niet snel opgeven en zal proberen zo lang mogelijk in de wedstrijd te blijven. Een gokje wagen op ‘Gelijkspel in reguliere speeltijd’ levert bij Unibet een odd van 6.00 op.

Gelijkspel in reguliere speeltijd

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie