Pre-kampioensfeest Feyenoord: “Ik weet dat ik Kuyt zag rijden…”

Foto: Pre-kampioensfeest Feyenoord: “Ik weet dat ik Kuyt zag rijden…”

Feyenoord kan aankomend weekend, mits PSV punten verliest en het wint van stadsgenoot Excelsior, een nieuw kampioenschap vieren. De Rotterdammers stonden een paar jaar geleden ook al op de drempel van een landskampioenschap. Destijds was het ook tegen Excelsior, herinneren verschillende hoofdrolspelers van toen zich nog.

Feyenoord-kampioenen halen herinneringen op

Karim el Ahmadi was destijds als middenvelder een belangrijke schakel in de ploeg van Giovanni van Bronckhorst. De voormalig international van Marokko haal in het Algemeen Dagblad herinneringen op. Vooral zijn wedstrijd tegen Excelsior, destijds ook een kans om kampioen te worden, blijft hangen.

“Iedereen zei al dat we kampioen gingen worden tegen Excelsior. We waren misschien alleen maar bezig met dat we al kampioen waren. Toen zag je dat het daardoor wel mis was gegaan”, stelde de oud-middenvelder.

Oud-teamgenoot Eljero Elia vult hem aan: “Ik had al zo’n gevoel dat hun die dag allemaal als Maradona zouden spelen. Als ze één kans krijgen gaat hij erin.”

Een week later, in de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo, was het resultaat wel goed genoeg voor een kampioensfeest. “Van minuut één tot de laatste minuut was het feest in het stadion”, vertelde Elia. “De ontlading die toen ontstond, met alle emoties, dat was wel heel mooi”,stelde Jens Toornstra, die ook als basisspeler in dat duel acteerde.

El Ahmadi weet nog dat in die nacht er een spelerstrip gemaakt werd over de Erasmusbrug in Rotterdam. “Ik weet alleen dat ik Kuyt hier zag rijden en toen had hij de schaal uit zijn dak. Dat was wel een speciaal moment om te zien.”

Toornstra kan zich dat ook nog herinneren: “‘Dat was ergens midden in de nacht en we hadden de schaal bij ons. We kwamen tot het geweldige idee om nog een rondje door de stad te rijden. Ik ben in die auto gaan zitten en we zijn een rondje gaan rijden met Dirk zijn auto. Dak open, dus die schaal kon er ook mooi uit. Zo hebben we gekeken of de Coolsingel wel klaar was voor de huldiging de volgende dag.”

Wordt Feyenoord tegen Excelsior kampioen?

  • Denk het wel
  • Ik denk het niet
187+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie