Pover Ajax houdt de druk op koploper Feyenoord

Foto: Pover Ajax houdt de druk op koploper Feyenoord

Indrukwekkend was het spel wederom allerminst, maar onder John Heitinga weet Ajax vooralsnog ook moeizame wedstrijden in de Eredivisie wel over de streep te trekken. Zo ook vandaag tegen NEC, dat uiteindelijk met 1-0 over de knie ging door een doelpunt van Mohammed Kudus.

Heitinga koos er vandaag voor om Edson Álvarez weer op het middenveld te posteren, waardoor Kenneth Taylor buiten de boot viel. Achterin mochten Calvin Bassey (één van de besten op het veld vandaag) en Owen Wijndal (één van de minsten) starten. Maar in een vloeiende opbouw van achteruit resulteerde dat amper.

Ajax was niet per se slecht, maar oogde wel vrij inspiratieloos en slaagde er niet erg vaak in om oude bekende Jasper Cillessen écht te testen. Uit de tegenaanval werd NEC dankzij de balvaste Oussama Tannane en de snelheid van onder meer Elayis Tavsan wel dreigend, maar dichtbij een doelpunt waren de Nijmegenaren eigenlijk nooit.

Kudus weer goud waard

Pas na rust wist Ajax de ban te breken in de Johan Cruijff Arena: Mohammed Kudus was het eindstation na goed voorbereidend werk van assistkoning Dusan Tadic. Na de openingstreffer bleef het balbezit wel voor de gastheren, maar daar werd weinig mee gedaan. Daardoor bleef het tot de laatste seconde nog spannend, de punten werden wel over de streep getrokken.

Dankzij de zege blijft Ajax vol in de achtervolging bij koploper Feyenoord, dat nog op drie punten voorsprong staat. AZ staat op haar beurt twee punten onder Ajax.

Scoreverloop: 1-0 (52′) Mohammed Kudus

NEC verdiende minstens een punt

  • Eens
  • Oneens
99+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie